Hlavní obsah

Carolina - Boston 4:1Souboj lídrů NHL pro Hurricanes! Pastrňák recept nenašel, bodovali Nečas i Zacha

Aktualizováno

Hokejisté Bostonu v souboji dvou nejlepších týmů NHL podlehli Carolině 1:4 a prohráli v zámořské lize potřetí za sebou. Jedinou branku Bruins připravil Pavel Zacha. Za Hurricanes si jednu asistenci připsal druhý nejproduktivnější Čech v lize Martin Nečas. Gólovou nahrávku zaznamenal také David Kämpf, jenž pomohl Torontu k výhře 5:1 nad Washingtonem.

Foto: Karl B DeBlaker, ČTK/AP

Martin Necas (vpravo) v souboji s Hampusem Lindholmem z Bostonu

Článek

Carolina hosty z Bostonu od začátku přehrávala. V první třetině domácí přestříleli Bruins 15:7 a v 11. minutě se dostali do vedení. Sebastian Aho na obranné modré čáře obral o puk Davida Pastrňáka a v samostatném úniku prostřelil gólmana Linuse Ullmarka.

"Když Sebastian dostane puk, je neuvěřitelně rychlý. Navíc je velmi sebevědomý, i proto se mu tak daří. Sledovat ho každý den na tréninku je mimořádná věc," řekl Brent Burns, který v neděli odehrál 1300. zápas v NHL.

Hokejisté Bostonu v úvodu druhé části mohli srovnat, ve třech na sebe navazujících přesilovkách se ale neprosadili a domácí jejich špatnou produktivitu potrestali. Ve 33. minutě se v přesilové hře dostal k ráně Nečas a jeho nepřesný pokus za gólmanova záda dorazil Paul Stastny. Rodák z Nového Města bodoval ve třetím zápase za sebou a zaznamenal 45. bod v sezoně.

Foto: James Guillory, Reuters

David Pastrňák se v zápase proti Carolině neprosadil

"Myslel jsem, že se ta první střela odrazí na stejné straně, ona ale prolétla za brankou a já už se nestihl přesunout. Stastny to pak dobře trefil a nedal mi šanci zasáhnout," litoval Ullmark.

Na 3:0 zvýšil v úvodu třetí části Seth Jarvis. Naději Bruins ale o minutu a půl později vystřelil Taylor Hall, jenž tečoval Zachovu střelu. Český útočník zaznamenal 24. asistenci a vyrovnal si osobní rekord ze sezony 2019/20. K bodovému maximu rodákovi z Brna chybí tři zápisy.

Boston další trefy nepřidal, naopak ještě jednou inkasoval a poprvé v sezoně podlehl soupeři z Metropolitní divize. "Dnes nemůžeme být spokojení. Nedokázali jsme se dostat do šancí a soupeř nás za to potrestal," konstatoval trenér Jim Montgomery.

Kämpf v zápase proti Washingtonu protrhl dvanáctizápasové čekání na bod. Ve 35. minutě se za stavu 3:1 zapojil do akce před brankou Pierra Engvalla a bodoval pošestnácté v ročníku. Toronto ve třetí části přidalo ještě jednu branku a udrželo třetí místo ve Východní konferenci.

Dvěma gólovými přihrávkami ozdobil 1000. zápas v NHL kapitán Maple Leafs John Tavares. "Snažil jsem se hrát jednoduše a nic si zbytečně nekomplikovat. Jsem rád, že se mi to povedlo a že jsme zápas dovedli do vítězného konce," pochvaloval si dvaatřicetiletý útočník.

Jednou asistencí připravil branku pro obránce Morgana Riellyho, který protrhl gólový půst. Osmadvacetiletý bek se prosadil poprvé v sezoně a jeho branka byla nakonec vítězná. "Morgan je opravdový profesionál. Nikdy se nestalo, že by byl kvůli gólovému půstu naštvaný nebo rozhozený. Vždycky bojoval za tým a dnes byl za svůj přístup odměněn," řekl o elitním obránci Tavares.

Výsledky NHL:
Carolina - Boston 4:1 (1:0, 1:0, 2:1)
Branky: 11. S. Aho, 33. Stastny (NEČAS), 42. Jarvis, 56. J. Staal - 44. T. Hall (ZACHA). Střely na branku: 36:25. Diváci: 18.959. Hvězdy zápasu: 1. Jarvis, 2. Andersen, 3. S. Aho (všichni Carolina).
Toronto - Washington 5:1 (0:1, 4:0, 1:0)
Branky: 22. Bunting, 27. Rielly, 31. Nylander, 35. Engvall (KÄMPF), 57. Aston-Reese - 18. Bäckström. Střely na branku: 27:24. Diváci: 18.593. Hvězdy zápasu: 1. Tavares, 2. Rielly, 3. Samsonov (všichni Toronto).

Reklama