Hlavní obsah

Srabe! Na Gudase se snesl hněv fanoušků Toronta. Kouč Floridy pucoval výkon sudích

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Tuze nešťastný zápas má za sebou v NHL obránce Floridy Radko Gudas. Dvakrát byl v duelu s Torontem vyloučen, dvakrát při jeho pobytu na trestné lavici Maple Leafs skórovali. A Panthers sice vedli 4:2, leč prohráli 4:5 v prodloužení.

Foto: Profimedia.cz

Útočník Toronta Zach Aston-Reese posílá k ledu Radko Gudase z Floridy.

Článek

Řízný český bek navíc sklidil bouři torontské nevole, když po svém zákroku na Pierra Engvalla odmítl shodit rukavice proti mstiteli Zachu Aston-Reesovi. Označení 'srab' je ještě tak nejmírnější z nevybíravého slovníku příznivců kanadského klubu.

Už dříve v rozhovoru pro Sport.cz ale Gudas vysvětloval svou zápasovou taktiku.

"Počítám s tím, že tihle hráči po mně jdou. Vždycky se ale snažím, aby to dopadlo v náš prospěch. Když dokážete udržet nervy na uzdě, tak je to důležité," řekl 32letý zadák. A osvětlil tím, proč sebou nechal vláčet po ledě.

Vyloučen byl ale už v první třetině za nesportovní chování, když měl výhrady k sudím, kteří nechali bez povšimnutí Engvallův výpad proti brankáři Floridy Sergeji Bobrovskému.

Příznivci Floridy ale nenechali na rozhodčích nit suchou zejména v případě Gudasova zákroku na Aston-Reese, který byl v závěru prostřední části kvalifikován jako napadení. Obránce Panthers ale trefil rozjetého soupeře ze strany tělem a americký útočník se těžce zvedal hlavně proto, že narazil do brankové konstrukce. Tvrdý zákrok určitě. Ale napadení?

"Spousta energie, vzrušení a sprostých slov," popisoval své rozpoložení během utkání kouč Floridy Paul Maurice.

"Na kluky jsem hrdý. Odletěli jsme na trip po západním pobřeží, pak na jeden zápas domů a pak zase na dva zápasy venku během dvou dnů. Načež na nás poslali tyhle dva," hudral trenér Panthers kvůli výkonům kanadských sudích Francoise St-Laurenta a Pierra Lamberta.

Asi ještě o něco víc se vztekal Gudas.

Reklama

Související témata: