Hlavní obsah

St. Louis se dohodlo na nové smlouvě s útočníkem Steenem

Vedení hokejistů St. Louis Blues se v zámořské NHL dohodlo na prodloužení smlouvy s útočníkem Alexanderem Steenem o tři roky. Devětadvacetiletý Švéd si díky novému kontraktu vydělá během příštích tří ročníků 17,4 miliónu dolarů.

Foto: Jasen Vinlove, Reuters

Útočník Blues Alexander Steen (vlevo) v duelu se San Jose.

Článek

Steen prožívá skvělé období a má zatím našlápnuto k bodově nejlepší sezóně své kariéry v zámoří. V 33 zápasech si připsal 36 bodů díky 22 gólům a 14 asistencím, což z něho dělá nejproduktivnějšího hráče Blues a zároveň nejlepšího střelce.

Druhý mezi kanonýry

Mezi kanonýry celé soutěže mu patří společně s Coreym Perrym (Anaheim) druhé místo za Alexandrem Ovečkinem z Washingtonu. Dosavadním maximem rodáka z Winnipegu je přitom 24 přesných zásahů ze sezóny 2009/10.

V týmu St. Louis působí Steen od listopadu 2008, kdy přišel z Toronta, jež si ho vybralo jako 24. hráče draftu 2002. V základní části NHL dosud odehrál 570 utkání s bilancí 339 bodů za 145 branek a 194 nahrávek. V 19 soubojích play off přidal čtyři zásahy a tři přihrávky.

Probíhající ročník je posledním ze současného Steenova kontraktu, který uzavřel na čtyři roky s celkovým příjmem 13,45 miliónu dolarů. V létě by se stal nechráněným volným hráčem.

Reklama

Související témata: