Hlavní obsah

Stačilo mu jen 20 sekund. Slafkovský se parádně uvedl v dresu Montrealu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Slovenský supertalent Juraj Slafkovský se stal senzací letošního draftu, když jako prvního v pořadí si jej vybral slavný Montreal. S Canadiens následně podepsal tříletý nováčkovský kontrakt a je jasné, že s jeho angažmá se nesou obrovská očekávání. A sotva košický rodák vyjel v dresu Montrealu na led, už se střelecky prosadil.

Foto: Graham Hughes, ČTK/AP

Juraj Slafkovský se stal první slovenskou jedničkou v historii NHL.

Článek

Slafkovský je aktuálně stejně jako jeho krajan Filip Mešár na nováčkovském kempu, na němž si týmy NHL testují mladé talenty a vyhodnocují si jejich šance na pozice v prvním týmu.

V rámci kempu došlo také mezi mladíky na modelový zápas. Slafkovskému v něm stačilo pouhých 20 sekund na ledě, než se střelecky prosadil. Obral obránce o puk, následně vymíchal gólmana a bekhendem poslal kotouč za jeho záda.

18letý Slovák si zatím humbuk kolem své osoby ve zřejmě nejhokejovějším městě světa užívá. Podle klubových stránek s vtipem a šarmem odpověděl již na 32 tisíc otázek od fanoušků a médií.

Reklama

Související témata: