Hlavní obsah

Nepochopitelné, jsem šokovaný! Kanadský cholerik se diví Slafkovskému jako jedničce draftu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Shane Wright. Právě jméno osmnáctiletého kanadského centra se v odhadech letošního draftu NHL objevovalo nejčastěji na prvním místě. Jenže Montreal nakonec sáhl po stejně starém slovenském křídelníkovi Juraji Slafkovském, což některé hokejové odborníky překvapilo. Údiv neskrýval ani bývalý hráč, trenér a následně analytik s prořízlou pusou Don Cherry.

Foto: Profimedia.cz

Don Cherry na snímku z roku 2015.

Článek

Více než třicet let svými břitkými komentáři v pořadu Hockey Nights in Canada televizní společnosti Sportsnet lákal fanoušky k obrazovkám. A přestože dnes 88letý kanadský cholerik zakládající si na výstředních oblecích dostal před třemi lety v televizi padáka, v ostrých glosách rozhodně nepřestal.

V neděli se ve svém podcastu podivoval taktice Canadiens sáhnout raději po nejužitečnějším hráči a vítězi kanadského bodování letošní zimní olympiády v Pekingu Slafkovském.

„Sledoval jsem draft a jsem absolutně šokovaný. To, že Wright byl až čtyřka, je pro mě nepochopitelné," diví se Cherry a připomíná, že před Wrightem, jehož si vybral nováček ze Seattlu, byli vybráni ještě slovenský obránce Šimon Nemec a americký útočník Logan Cooley (Arizona).

„Canadiens měli draftovat našeho chlapce! Je to jednoznačně nejlepší hráč v ročníku, vždyť to uvidíte," rozohnil se Cherry, který se v minulosti opřel i do Jaromíra Jágra, Tomáše Hertla nebo ruských hokejistů.

„Věřím, že generální manažer Canadiens Kent Hughes ví, co dělá. Pokud mu ale tah se Slafkovským nevyjde, všechna vina se snese na něj. I tak pro Hughesovo dobro věřím, že se se Slafkovským nemýlil. Pokud ano, montrealští fanoušci a média ho sežerou," dodal Cherry.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.