Hlavní obsah

Stamkos je hráčem týdne v NHL

Hvězdou uplynulého týdne v NHL byl vyhlášen kapitán Tampy Bay Steven Stamkos. Dvaatřicetiletý kanadský útočník ve sledovaném období vévodil bodování soutěže a zároveň se stal nejproduktivnějším hráčem v historii Lightning.

Foto: Sport.cz

Kapitán Tampy Steven Stamkos.

Článek

Stamkos si v týdnu ve čtyřech zápasech připsal čtyři góly a devět nahrávek, v každém utkání zaznamenal minimálně tři body. Při drtivém vítězství 8:1 nad Torontem překonal historický klubový rekord Martina St. Louise v počtu bodů. Aktuálně má kapitán dvojnásobných úřadujících vítězů Stanley Cupu na kontě 963 bodů (476+487).

Znovu po dvou týdnech byl druhou hvězdou vyhlášen útočník Minnesoty Kevin Fiala. Pětadvacetiletý Švýcar pomohl Wild ke čtyřem výhrám ve čtyřech zápasech. V každém nasbíral minimálně dva body a měl bilanci 4+7.

Třetí hvězda Jonathan Quick vychytal Los Angeles ve třech zápasech tři vítězství. Šestatřicetiletý veterán chytil 63 z 67 střel a stal se šestým americkým brankářem v historii NHL, jemuž se povedlo podeváté v kariéře dosáhnout alespoň na 20 výher v sezoně.

Reklama

Související témata: