Hlavní obsah

Střelec 11 gólů Laine je v NHL nejlepším hráčem týdne

Praha

Autor 11 branek Patrik Laine z Winnipegu byl v NHL zvolen nejlepším hráčem uplynulého týdne. Dvacetiletý finský útočník skóroval v každém ze čtyř zápasů, zaskvěl se především pětigólovým galapředstavením při sobotní výhře 8:4 nad St. Louis. Dalšími hvězdami byli vyhlášeni brankář Marc-André Fleury z Vegas a ruský útočník Tampy Bay Nikita Kučerov.

Foto: Lehtikuva, Reuters

Finský útočník Patrik Laine zazářil v dresu Winnipegu

Článek

Laine zahájil týden hattrickem do sítě Vancouveru, proti Calgary se trefil dvakrát a další gól přidal v utkání s Minnesotou. Pět branek od jednoho hráče, jak se to pak finskému útočníkovi povedlo v zápase proti St. Louis, zažila NHL naposledy v roce 2011. Laine díky tomu vede tabulku střelců.

Fleury ve třech zápasech udržel dvakrát čisté konto a celkově měl úspěšnost zákroků 97,6 procenta. Kučerov si v týdnu vylepšil bilanci o devět bodů za dva góly a sedm finálních přihrávek, v kanadském bodování soutěže je čtvrtý.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.