Hlavní obsah

SuperPastrňák! Skóroval, nahrával a mstil spoluhráče, až přišel o helmu. Dělá nás lepšími, smekal kouč

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Zase ukázal, jaký poklad v něm mají. A v hokejovém Bostonu si to moc dobře uvědomují. Český útočník David Pastrňák režíroval úterní výhru 5:2 na ledě Buffala gólem a dvěma asistencemi, navíc ukázal, že se dokáže postavit i za své spoluhráče. Taky že jej kouč Jim Montgomery po zápase zahrnoval jen slovy chvály.

Foto: Mark Konezny, Reuters

David Pastrňák (88) z Bostonu a  Tyson Jost (17) z Buffala.

Článek

„Dává nám šanci na úspěch, je to rozdílový hráč. Spoluhráče kolem sebe dělá lepšími. Je výborný střelec, stejně dobře ale góly připravuje,“ uznale pokyvoval Montgomery hlavou.

Pastrňák nejprve na začátku páté minuty střelou z voleje z levého kruhu zužitkoval parádní pas Zachy a zvyšoval už na 2:0. Následně si připsal první asistenci u třetího a pátého gólu Bruins.

„Měli jsme skvělou první třetinu. Je vždycky fajn se rychle dostat do vedení, zvlášť venku. Právě úvodní třetina nastavila ráz celého utkání,“ těšilo vedení 3:0 po první dvacetiminutovce Pastrňáka, jenž v 15 zápasech zapsal už 24 bodů (11+13) a v kanadském bodování celé soutěže poskočil na druhé místo. Jen o bod za Švéda Eliase Petterssona z Vancouveru.

Boston ve 33. minutě vedl už 5:0, domácí stihli jen dvěma trefami zkorigovat. Přesto Pastrňák, jenž bodoval v pátém duelu v řadě (připsal si v nich 10 bodů), měl k výkonu mužstva výhrady. „Celkově to z naší strany nebyl skvělý zápas, dělali jsme chyby. Podstatné ale je, že jsme dali góly, podržel nás brankář a bereme výhru,“ zmiňoval gólmana Ullmarka, jenž měl 32 úspěšných zákroků a byl vyhlášen první hvězdou zápasu.

Pastrňák se dočkal 53. tříbodového zápasu v NHL, čímž v historických klubových statistikách vyrovnal jedenáctého Cama Neelyho. Zároveň se stal 10. hráčem v dějinách Bruins se 300 body ve venkovních zápasech.

„Je to lídr mužstva, náš nejšikovnější hráč. Všem ukazuje, že musejí tvrdě pracovat, aby přišel úspěch,“ ví Montgomery.

Pastrňák však zároveň ukázal, že se za své spoluhráče dokáže postavit. To když Dahlin v první třetině zasáhl loktem do obličeje kapitána Bruins Marchanda. Pomstít ho okamžitě jeli McAvoy s Pastrňákem, jemuž v následné šarvátce Cozens strhnul helmu.

„Marchy je náš kapitán, všichni ho známe, takže víme, že by udělal to samé. Je fajn, že si navzájem pomáháme,“ těší Pastrňáka.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články