Hlavní obsah

Supertalent Bedard začal v NHL trapasem, hrozí mu i první pokuta

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Zámoří je na nohou. Kanadský supertalent Connor Bedard vtrhl do nejslavnější hokejové ligy světa NHL s plnou parádou. A co víc, fanoušky i experty rozesmál kouskem, který se mu povedl krátce před premiérovým zápasem, v němž jeho Chicago vyhrálo v Pittsburghu 4:2 a Bedard si připsal jeden kanadský bod za asistenci. Není divu, že je obletovaná hvězdička hitem internetu. Horší zprávou je, že Bedard může hned po premiéře od NHL vyfasovat také první pokutu.

Foto: Gene J. Puskar, ČTK/AP

Hvězdička Chicaga Blackhawks Connor Bedard (98) a legenda Pittsburghu Penguins Sidney Crosby (87) během utkání NHL.

Článek

Osmnáctiletý mladík má před sebou podle expertů skvělou budoucnost. Čeká se, že bude magnetem na úspěchy, a tak je zcela pochopitelné, že byl Bedard pořádně nažhavený na premiéru v NHL. A pozornost si vysloužil už před začátkem duelu v Pittsburghu. Média si všimla toho, že byl talentovaný hráč tak nažhavený, až si před nástupem na led zapomněl v šatně hokejku, což zachytila kamera ESPN a komentátor se smál na celé kolo.

Bedard se před rozcvičkou pozdravil so spoluhráči v útrobách arény, byl připravený jít na věc. Musel však rychle zařadit zpátečku. Uvědomil si totiž, že mu chybí hokejka, a tak se místo na led vydal do šatny. Následně naplnil tradici týkající se nováčků v NHL, takže obkroužil na ledě „povinné“ nováčkovské kolo. Až pak se přidali spoluhráči.

I v tomhle případě se ale počínání Bedarda neobešlo bez trapasu. Rozcvičku totiž absolvoval bez helmy, která je však od sezony 2019/2020 během rozcvičky povinná, takže letošní jedničce draftu hrozí hned na startu NHL pokuta.

Pak už ale kanadský mladíček ukázal, proč je kolem něj tolik humbuku. Na led šel jako centr prvního útoku, při úvodním vhazování se mu pak postavil jeho dětský idol Sidney Crosby a na buly byla úspěšná legenda z Pittsburghu. Pod drobnohledem zůstal Bedard i dál, poprvé na branku v NHL pálil v 6. minutě, a ve 36. minutě zaznamenal svůj první kanadský bod. To asistoval při gólu Ryana Donata.

Celkem pak hvězdička odehrála 21 minut a 29 sekund, na gólmana Penguins Tristana Jarryho vyslal pět střel. „Snažil jsem se, abych každé střídání hrál lépe. Něco se mi povedlo, ale určitě se najdou věci, které musí být lepší. Ale cítil jsem se fajn,“ lebedil si po vítězné premiéře v NHL Bedard. Od hvězdného beka Pittsburghu Krise Letanga schytal i nějaký ten bodyček na uvítanou v NHL. „Byl to jediný způsob, jak ho udržet,“ přiznal obránce. „Je nadaný a hodně obratný. Vymýšlí finty a zvládá je dokonale. Musel jsem proti němu hrát tvrdě, je ohromně rychlý,“ vykládal s obdivem Letang.

Se soupeřem souhlasil i Bedardův parťák z týmu Jason Dickinson. „Byl pod obrovským tlakem, všichni očekávali, jak ten zápas zvládne. Povedlo se mu to, soustředil se na sebe a nenechal se rozhodit,“ konstatoval Dickinson.

Reklama