Hlavní obsah

Švýcarský útočník Meier se v NHL upsal New Jersey na osm let

Švýcarský hokejový útočník Timo Meier uzavřel osmiletou smlouvu s New Jersey, kam přišel v únoru ze San Jose v rámci rozsáhlé výměny. Díky novému kontraktu si vydělá celkem 70,4 milionu dolarů (1,5 miliardy korun). Klub to oznámil na svém webu. Po minulé sezoně NHL vypršela Meierovi čtyřletá smlouva na 24 milionů dolarů.

Foto: Profimedia.cz

Timo Meier uzavřel osmiletou smlouvu s New Jersey

Článek

V příštím ročníku si polepší na 12 milionů dolarů, tedy dvojnásobek dosavadního ročního příjmu. "Byli jsme nadšení, když jsme Tima získali. Vědomí, že s námi bude dalších osm sezon, je ještě lepší," uvedl generální manažer Devils Tom Fitzgerald.

"Má unikátní styl hry, umí dávat góly i hrát fyzicky, což je pro nás přínosné. Vždycky jsem věřil, že tohle je pro něj to pravé místo," dodal.

Šestadvacetiletý Meier v uplynulé sezoně za oba kluby nasbíral dohromady 40 gólů, čímž si vylepšil osobní rekord, a 26 asistencí. Hranici 30 branek pokořil potřetí v kariéře. Vicemistr světa z roku 2018 má v NHL na kontě 472 zápasů a 163 gólů a 167 přihrávek. V play off zaznamenal devět gólů a 15 asistencí v 46 utkáních.

Reklama

Související témata: