Hlavní obsah

Tampa Bay chce udržet české hokejisty Paláta a Ruttu

Vedení Tampy Bay má zájem o to, aby v týmu pokračovali čeští hokejisté Ondřej Palát a Jan Rutta. Generální manažer Julien BriseBois zámořským médiím několik dnů po nedělní porážce ve finále Stanley Cupu řekl, že chce s oběma Čechy a také útočníkem Nicholasem Paulem podepsat nový kontrakt.

Foto: David Zalubowski, ČTK/AP

Ondřej Palát se raduje z branky

Článek

Útočníkovi Palátovi i obránci Ruttovi končí smlouvy a 13. července se mohou stát volnými hráči. "Už jsem se spojil s agenty těchto tří hráčů a během posledních hodin jsem s nimi vedl předběžné rozhovory. Vím, že všichni tři by tu rádi zůstali, a my bychom je chtěli udržet," řekl BriseBois.

Palát odehrál všech 10 sezon v NHL za Tampu Bay. V minulé sezoně nasbíral 49 bodů v základní části a dalších 21 bodů v play off. Končí mu pětiletý kontrakt na 26,5 milionu dolarů. Rutta přišel na Floridu v lednu roku 2019 z Chicaga a aktuálně mu dobíhá smlouva na 1,3 milionu dolarů za sezonu.

Palát s Ruttou se v letech 2020 a 2021 podíleli na triumfu Tampy Bay ve Stanley Cupu. Na hattrick letos Lightning těsně nedosáhli, ve finále je zdolalo 4:2 na zápasy Colorado.

Reklama

Související témata: