Hlavní obsah

Tampa Bay povolala v úterý z farmy obránce Šustra

Český hokejový obránce Andrej Šustr byl v úterý povolán z farmářského celku Syracuse Crunch do prvního týmu Tampy Bay. Do posledního zápasu před vánoční pauzou večer na ledě Vegas ale jednatřicetiletý odchovanec Plzně nenastoupil. V NHL od návratu po dvouletém působení v čínském Kunlunu v KHL v této sezoně sehrál osm zápasů a vstřelil jednu branku.

Foto: Český hokej, Jan Beneš

Andrej Šustr v dresu národního týmu

Článek

Šustr na konci července podepsal s americkým klubem roční dvoucestnou smlouvu. V případě působení v NHL má plat 750 tisíc dolarů, na farmě je jeho základní příjem o 500 tisíc dolarů nižší. Garantovaný celkový plat v sezoně má minimálně 350 tisíc dolarů. V AHL Šustr v této sezoně sehrál 12 zápasů a připsal si sedm bodů za dvě branky a pět asistencí.

Šustr nastupoval za Tampu Bay v letech 2013 až 2018. Poté zamířil do Anaheimu, za který ale odehrál jen pět zápasů a jinak působil na farmě v San Diegu v AHL. V NHL odehrál 332 utkání, vstřelil 11 branek a přidal 53 asistencí. Další dva góly a tři asistence zaznamenal při 46 startech v play off.

Účastník Světového poháru 2016 v Torontu a letošního mistrovství světa v Rize nastoupil v KHL k 99 utkáním a nasbíral 13 bodů za asistence.

Reklama

Související témata: