Hlavní obsah

Ten gól je pro tebe! Nečas v Bostonu rozjásal mámu na tribuně

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Dva týdny chyběl Martin Nečas v sestavě Caroliny. Jen, co se do ní vrátil, navýšil své sezonní gólové skóre o tři kousky. V Bostonu si šikovným manévrem přiťukl puk do palebné pozice a udal tón zápasu, který hosté ovládli v poměru 3:2. A k tomu rozjásal i svou maminku, která dorazila do TD Garden v rámci tradiční akce.

Foto: Charles Krupa, ČTK/AP

Martin Nečas (vpravo) se raduje z branky

Článek

Kluby NHL umožňují rodičům hráčů se jednou za čas připojit k týmům, aby pěkně zblízka viděli, co jejich synátoři dělají. Před pár dny dorazily za svými ratolestmi maminky hokejistů Hurricanes a mezi nimi i Martina Nečasová.

V Bostonu sice nelibě nesla, když jejího syna domácí tvrdě sundali u mantinelu, o chvíli později už se ale po jeho gólu objímala s dalšími maminkami v dresech Hurricanes.

„Klíčové bylo, že jsme si pomohli v přesilovkách,“ líčil Nečas, který právě v početní výhodě otevřel skóre a po pauze Hurricanes vedení v další přesilovce navýšili. „Soupeři jsme toho hlavně v prvních dvou třetinách moc nedovolili,“ přikývl spokojeně kouč Rod Brind’Amour.

Nečas se po svém comebacku zařadil na křídlo druhé lajny a oživil svou produktivitu trefami proti Minnesotě i Detroitu. A evidentně se mu to zalíbilo. Proto Bruins střílel na branku devětkrát. To nejlepší český střelec sezony David Pastrňák z Bostonu stihl jen pět střeleckých pokusů.

„Pro Martyho to nebylo jednoduché, ale dokázal se dát dohromady a podává konzistentní výkony. Víme, co v něm máme. Je to kluk, co má na ledě ohromný přehled. A teď je i velice produktivní,“ tvrdil Brind’Amour.

Nečas v této sezoně zaostává za předchozím ročníkem, kdy byl se 71 body (28+43) nejproduktivnějším hráčem týmu. Aktuálně je po 41 startech na 30 bodech (12+18). Při tomto tempu by atakoval hranici 55 bodů, což je slušné, ale 25letému útočníkovi by se vyšší cifry hodily i vzhledem k vyjednávání o nové smlouvě, o které se však v klubu zatím mlčí.

„Nemluvili jsme o tom ani v létě, ani teď. Bude to zajímavé, ale já se starám o sezonu. A co bude, bude,“ řekl Nečas Sport.cz v nedávném rozhovoru a doufal, že druhá polovina základní části ho zastihne v lepším rozpoložení. „Chci hrát samozřejmě líp, ale tlak u nás v Carolině necítím. Možná v New Yorku nebo v Kanadě by to bylo horší. Sedmdesátibodovou jsem měl zatím jen jednu a rád bych na ni navázal. I když sebevědomí asi není tam, kde by mělo být.“

Nečas to ale evidentně vzal za správný konec a bude to chtít potvrdit i ve dvou zápasech před All-Star Game. New Jersey a Arizona si na českého útočníka budou muset dát velký pozor.

Reklama