Hlavní obsah

Šílený úvod! Dvě bitky během prvních sedmi vteřin rozdováděly fanoušky

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Jak dostat fanoušky do varu od prvních sekund snadno a rychle? V nočním zápase NHL přinesli dokonalý recept borci Floridy a Arizony. Během úvodních sedmi sekund totiž divákům nabídli pro jistotu hned dvě bitky. A obě dvě stály za to!

Foto: Jim Rassol, Reuters

Bitka mezi domácím Ryanem Lombergem a Jackem McBainem

Článek

Měl to být celkem běžný duel zámořské NHL mezi domácí Floridou a hosty z Arizony, v jejíž brance nastoupil český gólman Karel Vejmelka. Ještě než si však fanoušci mohli loknout piva či zakousnout hot dog, dočkali se nečekaného předkrmu.

Okamžitě po vhazování se totiž do sebe pustili domácí Lomberg a hostující McBain. Krátkou, ale výživnou bitvu okořenili o dvě sekundy později Gadjovich a O´Brien.

„Ty rvačky na začátku zápasu nás nabudily. Všichni jsme byli správně nastavení a prokázali jsme to i na hřišti. Vstup do zápasu se nám povedl opravdu skvěle,“ okomentoval nezvyklý úvod finský útočník ve službách Panthers Anton Lundell, který si v zápase připsal dva body za gól a asistenci.

Samotný zápas pak ukázal, proč je Florida druhým týmem Východní konference, zatímco hosté drží desátou pozici v Západní. Panteři ovládli první třetinu jasně 3:0, čímž dali důrazně najevo, kdo bude v zápase kralovat.

Hosté se aspoň dvou branek dočkali v závěrečné třetině, to už ale na ukazateli skóre svítil stav 6:0 pro domácí. Český gólman ve službách Arizony Vejmelka zlikvidoval 37 střel a chytal s úspěšností lehce nad 86 procent.

„Je to tvrdé. Proti týmu, jako je Florida, nemůžeme začít tak nekoncentrovaně. Musíme se z toho poučit a soustředit se na další zápas,“ řekl střelec prvního gólu Arizony Dylan Guenther.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.