Hlavní obsah

Těžké chvilky gólmanů. Vladaře zaskočil bitkař, Ritticha převezl hračička Kane

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ve své hráčské kartě má nashvillský hokejista Michael McCarron přes 80 bitek, ale v této sezoně NHL už se trefil šestkrát. K poslednímu gólu však přišel, ani nevěděl jak. Jeho nahození zpoza modré čáry si gólman Calgary Dan Vladař srazil nešťastně vyrážečkou do sítě. Byl to ale jediný kaz na jinak solidním představení českého brankáře (29 zásahů). Hosté si odvezli výhru 6:3.

Foto: George Walker IV, ČTK/AP

Brankář Calgary Flames Daniel Vladař během zápas s Nashvillem.

Článek

Vladař byl po smolném momentu přepadlý, díky němu Predators ve třetí třetině snížili na rozdíl dvou gólů. A mohli se štelovat na závěrečný nápor. Mnohem víc ale museli zpytovat svědomí finští brankáři domácích. Juuse Saros odstoupil po druhé třetině s pěti góly z 25 střel. Kevin Lankinen pak svou chybou při rozehrávce u zadního mantinelu daroval Calgary šestou trefu.

„Vlady odvedl dobrou práci. Občas trochu bojoval s pukem, ale dokážu si představit, že to pramení z toho, že nenastupoval od předvánočního období,“ připomněl kouč Flames Ryan Huska. Český brankář naposledy chytal 16. prosince.

Mezi tím si první tři starty v této sezoně NHL zapsal David Rittich z Los Angeles, tentokrát to ale bylo poprvé jen za bod. V rozstřelu na brankáře Los Angeles totiž vyzrál Detroit (3:4). Patrick Kane opět předvedl svoje nájezdnické mistrovství, když zpomalil, divoce zamíchal s pukem a pak bleskově využil mezery mezi Rittichovými betony. Pro jednatřicetiletého brankáře, který v utkání předvedl 24 zákroků, to byla těžká chvilka.

„Měli jsme vyhrát už po 60 minutách. Bod je málo,“ tvrdil švédský útočník Kings Adrian Kempe, který sice dával dva góly, ale v nájezdu ztroskotal na Alexi Lyonovi.

To Kane dal za svou kariéru v NHL už 51. gól v rozstřelu a jen jedna trefa mu chybí, aby na nejvyšší příčce dorovnal svého bývalého spoluhráče z Chicaga Jonathana Toewse.

Reklama