Hlavní obsah

Trenérem roku v NHL bude Boudreau, Babcock nebo Carbonneau

TORONTO

Nejlepším trenérem roku v hokejové NHL bude někdo z trojice Bruce Boudreau (Washington), Mike Babcock (Detroit) a Guy Carbonneau (Montreal). Všichni tři byli nominováni na Jack Adams Trophy poprvé v kariéře.

Článek

Boudreau převzal Capitals v listopadu loňského roku po odvolaném Glenu Hanlonovi a dokázal tým dovést k vítězství Jihovýchodní divizi. Kouč, který dostal svou první šanci v NHL poté, co odtrénoval více než tisíc duelů v nižších ligách, se hned stihl zapsat do klubové historie. Dvacátou výhru na střídačce Washingtonu si stihl připsat už ve 34. zápase a třicátou v 53. duelu, rychleji se to žádnému jeho předchůdci nepovedlo.

Carbonneau vede druhou sezónu Montreal, kterému se letos podařilo po patnácti letech získat v sezoně více než sto bodů a 45 výher. Navíc vítězný tým Severovýchodní divize předváděl atraktivní ofenzivní hokej. Canadiens nastříleli v základní části 262 branek, nejvíce ze všech týmů, a mohli se pochlubit nejlepší procentuální úspěšností při přesilových hrách.

Babcock dovedl Detroit potřetí za sebou k více než 50 výhrám v sezóně a Red Wings pod jeho vedením získaly Presidentovu Trophy pro vítěze základní části NHL. Poosmé za sebou se jim také podařilo nasbírat přes sto bodů.

Reklama