Hlavní obsah

Trošku jsem hledal bránu, směje se gólman Mrázek. Pak v NHL zářil a vychytal nulu

Carolina/Praha

Skvělá zpráva! Je zpátky a v plné parádě. Gólman Petr Mrázek se vrátil do branky Caroliny v NHL a hned čistým kontem pomohl Hurricanes k vítězství 1:0 nad Dallasem. V nejlepší hokejové lize nechytal více než dva měsíce. „Jsem moc rád, že to takhle dopadlo. První třetina v bráně v NHL po dvou měsících byla docela těžká. Trošku jsem se hledal," svěřil se v rozhovoru pro česká média šťastný Mrázek.

Foto: Gerry Broome, ČTK/AP

Gólman Petr Mrázek se vrátil v NHL do branky Caroliny v plné parádě, vychytal čisté konto proti Dallasu.

Článek
Fotogalerie

Zkušený gólman se zranil 30. ledna v utkání s Dallasem, kdy si po kolizi se spoluhráčem Maxem McCormickem poranil palec pravé ruky a musel na operaci. Od té doby v prestižní lize chyběl. Doufal jsem, že pauza bude kratší, ale byla to operace na pravém palci, kde mám vyrážečku. Nebylo moc lehké držet hokejku, takže se to všechno protáhlo. Hlavně, že vazy a prst jsou v pořádku," oddechl si.

K rozchytání a ověření formy mu stačil jediný zápas v AHL, kde 29letý odchovanec Vítkovic čaroval v brance Chicago Wolves a 43 zákroky pomohl týmu k domácímu vítězství nad Grand Rapids 5:2. „Odchytaný zápas v AHL mi určitě pomohl, ale NHL je jiná liga. Hráči to tu tolik nenahazují, snaží se hrát kolem brány, proto ten nezvyk," popisoval.

Má toho sice v brance hodně za sebou, nemělo by jej jen tak něco rozhodit, Mrázek ale připustil, že chvíli trvalo, než se cítil v pohodě. „Trošku jsem hledal bránu, kde se pohybovat, zbytečně jsem vyjížděl," připustil. „Ale od druhé třetiny už jsem si víc věřil, ta první ale byla taková zvláštní, když člověk takovou dobu nehraje."

Ve výsledku vše zvládl skvěle a mohl slavit čisté konto a také vítězství. „Hrajeme dobrý hokej. S Tampou a Floridou bojujeme o první místo v divizi. Získat ho bude důležité, takže musíme takhle dál pokračovat. A pak budeme doufat, že budeme mít formu na play off," dodal gólman, který se blýskl osmadvaceti zákroky.

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu
 
 
 

Příspěvek sdílený Sportcz (@sport.cz_ig)

Reklama