Hlavní obsah

Truchlohra Flyers pokračuje. Všech šest gólů dostali od obránců, play off vypadá jako chiméra

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Poprvé od prvního prosincového týdne jsou hokejisté Philadelphie mimo pozice v play off. Takhle sprint do vyřazovacích bojů nevypadá. Flyers teď hrají nejhůř v sezoně. Od Columbusu, kterému jde v závěru základní části už jen o dobrý pocit, slízli debakl 2:6. Všech šest gólů jim navíc nastříleli obránci.

Foto: Joe Maiorana, ČTK/AP

Zach Werenski (8) z Columbusu se raduje z gólu, na snímku jsou dále Brendan Gaunce (16) a James Malatesta (67)

Článek

Žádný Johnny Gaudreau ani Cole Sillinger. Ale hned čtyři beci Blue Jackets napnuli síťku za nebohým brankářem Flyers Samuelem Erssonem. Na trefu Erika Gudbransona od modré čáry plynule navázal dvěma zásahy Damon Severson, poprvé v sezoně skóroval Nick Blankenburg a velký večer zadáků Columbusu završily dva góly Zacha Werenskiho. Tým z Ohia tak vyrovnal rekord NHL v podání Washingtonu z roku 1992 v počtu branek vstřelených beky v jednom utkání…

Asistenci si připsal i David Jiříček, který ve třetím obranném páru odehrál necelých 13 minut. A jediným bekem Blue Jackets, jenž nebodoval, byl Ivan Provorov, někdejší hráč Philly. Asi nechtěl bývalé spoluhráče tak trápit.

Flyers mají svých starostí nad hlavu. Předchozí optimistické týdny bezohledně zmizíkuje aktuální mizérie. Philadelphia prohrála posedmé v řadě, ztratila deset z minulých 12 utkání, až to vypadá, že se jí do play off nechce. Z postupových příček ji vytlačili Islanders a také pensylvánští rivalové z Pittsburghu, kteří se naopak nadechli k frontální ofenzivě a bodovali osmkrát v řadě.

Kouč Flyers John Tortorella už po zápase ani nevypadal sklesle, jako by se smířil s osudem. „Když se před gólmanem chováte tak nedbale jako my, obvykle to takhle dopadá,“ smutnil 65letý trenér. Philadelphia má před sebou ještě poslední čtyři zápasy, ve kterých by mohla změnit svůj osud. I když to teď vypadá, že spíš bude počtvrté v řadě v play off chybět.

„V tuhle chvíli bychom za to měli vzít my starší. A zkusit s týmem něco udělat. Není to vůbec dobré,“ povzdechl si 29letý Scott Laughton, který měl za posledních pět zápasů jednu asistenci.

Reklama