Hlavní obsah

Tudy ano, přátelé! Columbus honí body bez Laineho. Gaudreau ohromil, zapojil se i Voráček

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

S grandiozní posilou si začátek nové sezony představovali v Columbusu jinak. O to, aby v jejich sestavě figuroval Johnny Gaudreau, usilovala v létě řada klubů NHL. Devětadvacetiletý Američan si ale po odchodu z Calgary vybral Ohio, čímž šokoval celou zámořskou ligu a k Blue Jackets přitáhl velkou pozornost. Jejich start byl ale mizerný.

Foto: Jay LaPrete, ČTK/AP

Hokejisté Columbusu Blue Jackets Johnny Gaudreau (vpravo), Boone Jenner (vlevo) a Andrew Peeke slaví gól proti Vancouveru.

Článek

Sice měli na začátek těžký trojboj (Carolina, Tampa Bay, St. Louis), vyšli z něj však bez bodu se skóre 5:14, i bez klíčového útočníka Patrika Laineho, který měl nejvíc těžit ze spojení s Gaudreauem.

Finský kanonýr si ze souboje s obráncem Hurricanes Brettem Pescem odnesl zraněný loket a předpokládanou dobu rekonvalescence na minimálně tři týdny. Nahánět body bez Laineho se Blue Jackets nedařilo, až na čtvrtý pokus zažili výjimku.

"Obrovská úleva," oddechl si ruský obránce Vladislav Gavrikov, který v 64. minutě stanovil konečný výsledek zápasu s Vancouverem na 4:3 pro domácí.

Prásk! ozval se výstřel z repliky kanónu z roku 1857, který v Nationwide Areně pálí na oslavu domácích gólů. A fanoušci v hale divoce křepčili.

"Porvali jsme se s tím, tým ukázal charakter. Takhle ano, takhle by se mi to líbilo," cenil si kouč Brad Larsen obratu z 0:2 a 2:3.

Vyrovnávací trefu zařídil úžasným způsobem Gaudreau, který v 50. minutě dostal puk, projel celým hřištěm, obkroužil branku hostů a od zadního mantinelu nachytal brankáře Canucks Spencera Martina.

"Ve středním pásmu jsem nabral rychlost. Pak jsem naznačil střelu a věřil, že gólman nebude počítat s objetím branky. Vyšlo to dobře, moc důležitý gól," věděl Gaudreau.

Dominik Hašek o NHL v PrazeVideo: Sport.cz

Své první dvě asistence v sezoně si připsal Jakub Voráček, který byl v minulém ročníku nejproduktivnějším hráčem Columbusu se 62 body (6+56). V úvodních třech vystoupeních ale sbíral jen minusy - celkem -6. Tvrdou prací u vlastní branky se ale 33letý veterán podepsal pod rozhodující přečíslení zápasu.

"Potvrdili jsme si, že máme sílu. Jen ty naše vstupy do zápasů, na ty musíme dát pozor," nabádal kouč Larsen před dalším zápasem proti Nashvillu.

Ještě nějakou dobu se ale Columbus musí o góly starat bez Laineho.

Reklama

Související témata: