Hlavní obsah

Tým v NHL dostal do šatny nečekanou návštěvu? Na led spásu nepřinesla

New York

Nečekanou návštěvu dostali hokejisté Vancouveru v šatně před zápasem NHL na ledě New Jersey. Robot R2-D2 dokázal přinášet spásu v jedinečné filmové sérii Star Wars, týmu ze západu kontinentu ovšem na východním pobřeží štěstí a body nepřinesl. Canucks prohráli s Devils 2:3.

Foto: Ed Mulholland, Reuters

Hráči Vancouveru se v New Jersey sice mohli radovat ze dvou gólů, ale nakonec prohráli.

Článek

Na 11. prosince mají v New Jersey naplánovanou velkou akci se Star Wars při utkání s Detroitem. Účast R2-D2 v kabině Vancouveru byla jakousi drobnou předzvěstí.

Ač se hrdinové Hvězdných válek znovu po letech významněji objevili na scéně loni v dílu zvaném Síla se probouzí, už je to záležitost spíše pamětnická, což ostatně potvrdil gólman Vancouveru Ryan Miller. Při pohledu na R2-D2 si hned vzpomněl, že jeho táta býval velkým fanouškem série.

I on sám tím byl nemálo zasažen. „Kdo vyrůstal v 80. letech, nemohlo ho tohle minout," říkal Miller, který se narodil v roce 1980. První díl série byl prezentován v roce 1977, pak přicházely další a další.

„Zažil jsem dvakrát třikrát ten humbuk před novým filmem. Měl jsem všechny hračky, figurky. Dokonce i Rancora," připomněl jedno z monster Miller.

Pro Canucks možná škoda, že droida R2-D2 nemohli s jeho schopnostmi využít na ledě. Nějaký z jeho triků by se jistě hodil a možná se coby inspirace promítne do hry Canucks propříště, jak poznamenaly stránky NHL.

Ale kdož ví, jestli dávný spasitel vesmírné lodi, účastník Klonových válek, zachránce Republiky nepracoval pro druhou stranu v šatně soupeře jako špión...

Reklama