Hlavní obsah

U hokejistů San Jose skončil trenér Boughner, Tampa udržela Paula

Aktualizováno

Hokejisté San Jose jsou v NHL bez trenéra, podle zámořských médií v klubu skončil hlavní kouč Bob Boughner i jeho asistenti. Jednapadesátiletý Boughner převzal Sharks v prosinci 2019, ale do play off s nimi ani jednou nepostoupil.

Foto: Profimedia.cz

Trenér Bob Boughner skončil na lavičce San Jose Sharks.

Článek

San Jose je tak necelý týden před draftem NHL bez trenérského štábu i generálního manažera. Doug Wilson po 19 letech v této funkci v únoru odstoupil, prozatímně ho zastupuje Joe Will. Spolu s Boughnerem nyní skončili také asistenti Dan Darrow, John MacLean a John Madden.

V San Jose letos hráli obránce Radim Šimek a útočník Tomáš Hertl, který v březnu prodloužil smlouvu až do roku 2030.

Tampa Bay udržela útočníka Paula, nyní hodlá jednat s Palátem a Ruttou

Vedení hokejistů Tampy Bay Lightning si na dalších sedm let pojistilo útočníka Nicka Paula, jemuž po sezoně skončila smlouva. Paul podepsal kontrakt na 22 milionů dolarů. Nyní hodlá finalista Stanleyova poháru jednat o prodloužení smluv s českými hráči Ondřejem Palátem a Janem Ruttou.

Generální manažer Julien BriseBois v úterý zámořským médiím řekl, že chce s Paulem a oběma Čechy uzavřít nové kontrakty. Také útočníku Palátovi i obránci Ruttovi končí v Tampě smlouvy a 13. července se mohou stát volnými hráči.

Sedmadvacetiletý Paul, jenž do týmu Lightning přišel v březnu z Ottawy, měl v poslední sezoně NHL smlouvu na 1,35 milionu dolarů. Nyní si ročně vydělá více než dvojnásobek. Ve finále Stanley Cupu skóroval dvakrát, nakonec se ale radovalo Colorado.

Reklama

Související témata: