Hlavní obsah

Takhle slaví Colorado: Francouz pil nejvíc, ochranka nepoznala obránce. A kde bydlí ten Landeskog?

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Jednadvacet let čekali fanoušci hokejistů Colorada, až jejich miláčci znovu ovládnou NHL. O to víc si pak užívali triumfální jízdu hráčů se Stanley Cupem ulicemi Denveru na hasičských vozech. Pivo teklo proudem, kouče Jareda Bednara nával emocí málem dovedl až k slzám, brankář Pavel Francouz si vše na střeše auta užíval i s tříletou dcerkou Claudií. A došlo i na nejeden komický moment...

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

Hokejisté Colorada oslavují v ulicích Denveru zisk Stanley CupuVideo: sntv

 
Článek

Nejprve slavný Stanley Cup vzali na baseballový stadion, před zápasem MLB mezi domácími Colorado Rockies a Los Angeles Dodgers měl kapitán Gabriel Landeskog tu čest provést slavnostní nadhoz.

Ještě předtím, než šampioni vyrazili do ulic, v nichž je podle místních médií vítalo půl milionu fanoušků, došlo k jedné kuriózní události. Dlouholetý strážce nejslavnější hokejové trofeje Phil Pritchard jí měl donést do domu švédského kapitána.

Jenže si spletl adresu, a tak musel být překvapen, když mu místo Landeskoga otevřeli dva neznámí muži se psem... „Byli velmi milí a navedli mě na správné místo. A dostali šanci vyfotit se s pohárem," usmál se Pritchard.

Pak už došlo na triumfální jízdu ulicemi. Šampaňské a pivo pochopitelně teklo proudem. „Bylo to docela bujaré, až jsem zapomněl mluvit anglicky," chechtal se finský útočník Mikko Rantanen.

„Je to neskutečný moment. Budu se snažit, abych nebyl tak emoční, ale už vlastně jsem. Miluju vás," vzkazoval během oslav fanouškům trenér Jared Bednar a pokuřoval při tom vítězný doutník. Následně si na náměstí před radnicí se svými svěřenci užíval, když lidé začali zpívat song All The Small Thing od kapely Blink-182, neoficiální hymnu týmu.

O tu málem přišel obránce Bowen Byram. Ochranka si ho totiž spletla s fanouškem a odmítala ho pustit zpátky za spoluhráči. Jednadvacetiletému Kanaďanovi dalo celkem dost práce vysvětlit, že nepřeskočil bariéru a že si mezi fanoušky šel pro pivo...

Zatímco Pavel Francouz se při oslavách na střeše hasičského vozu držel spíš v pozadí, bezprostředně po zisku Stanley Cupu tomu tak nebylo. Když totiž obránce Erik Johnson dostal v podcastu Spittin' Chiclets otázku, kdo z jeho spoluhráčů byl při pozápasových oslavách nejopilejší, vůbec neváhal.

„Nesporně Frank Francouz. Landy (Landeskog) měl v šatně proslov něco ve smyslu, jak je na nás hrdý. Francouz najednou začal řvát, že příští rok to vyhrajeme znova. Bylo to vtipný. Bez něj bychom pohár nevyhráli," chválil Johnson českého gólmana, jak během play off dokázal zaskočit za zraněného Darcyho Kuempera.

Reklama

Související témata: