Hlavní obsah

Umím přijmout ránu, říkal Pastrňák. Bostonský kouč byl na českého ‚rváče‘ pyšný

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Čekat se dalo ledacos, ale že se David Pastrňák porve s Matthewem Tkachukem? Nečekaná bitka opepřila závěr druhého zápasu série druhého kola play off mezi Floridou a Bostonem, ve kterém Bruins schytali debakl 1:6. A jejich klíčový hráč shodil rukavice.

Bitka Davida PastrňákaVideo: sntv

 
Článek

Ve druhé třetině se hostům, kteří dali úvodní gól, situace vymkla z ruky. Dvě sekundy před jejím koncem domácí Gustav Forsling upravil už na 3:1 a Boston žádné zbraně na zvrat neměl. Zato Bruins trochu tekly nervy. Kapitán Brad Marchand neunesl, když Brandon Montour slavil šestou trefu Panthers a rozjela se hromadná potyčka, do které se zapojil i Pastrňák se Samem Reinhartem.

Sudí udělil tresty, ale Pasta si mezitím domluvil souboj s Tkachukem. Kamery zachytily moment, kdy Jim Montgomery mluví přes mantinel s Pastrňákem, bostonský trenér později popřel, že by dal týmové hvězdě svolení ke rvačce. Ale nezlobil se.

„Jsem na Pastrňáka opravdu hrdý. Prostě tam šel a bojoval. Jste rádi, pokud vaši hráči dokážou takhle soupeřit,“ řekl Montgomery.

Sestřih zápasu Florida - BostonVideo: nhl.com

Pastrňák šel do bitky nebojácně, ale Tkachuk v nich má mnohem víc zkušeností, což bylo jasně vidět. Útočník Panthers si ale mohl odpustit rány, když jeho soupeř už nestál. „To podle mě do hokeje nepatří,“ štvalo Montgomeryho. Bostonský forvard tak šel po floridském provokatérovi i ve chvíli, kdy už zase Tkachuka drželi rozhodčí.

„Kéž bych to zvládl o něco líp, ale v mnoha bitkách jsem nebyl,“ řekl Pastrňák, kterému specializovaný server HockeyFights eviduje už jen jednu pěstní potyčku z března 2018 proti Danu Girardimu z Tampy.

„Ale abych byl upřímný, nebojím se ho. Umím přijmout ránu. Zeptal se mě, jestli jdu, tak jsem souhlasil. Už bylo vlastně po zápase,“ mávl rukou Pastrňák, který stejně jako Tkachuk vyfasoval 5+10.

Kouč Floridy Paul Maurice bral potyčku vyloženě pozitivně. „Myslím, to bylo úžasné,“ vykládal po zápase, v němž jeho borci pocuchali sebevědomí gólmana Bruins Jeremyho Swaymana, který střídal po čtvrtém gólu. „Dnes jsme neměli šťávu,“ uznal Montgomery.

Mezi soupeři je hodně zlé krve od loňské série úvodního kola, v němž Boston jako velký favorit vypadl v sedmi zápasech. Za stavu 1:1 se nyní play off zase přesouvá do TD Garden, kde se hraje třetí utkání v noci na sobotu.

„Tohle musíme hodit za hlavu. Jeden zápas jsme jim tady ukradli, teď se potřebujeme soustředit na další,“ prohlásil Pastrňák.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj hostí města Praha a Ostrava.