Hlavní obsah

Útočník Bratt se v NHL dohodl s Devils na osmileté smlouvě

Švédský hokejový útočník Jesper Bratt se dohodl na nové osmileté smlouvě s vedením New Jersey. Právě v Devils strávil celou dosavadní kariéru v NHL. Nestane se tak 1. července chráněným volným hráčem, těšit se může na celkový příjem ve výši 63 milionů dolarů, v průměru tak obdrží 7,875 milionu dolarů za sezonu. Klub o tom informoval na webu.

Z trejdu na Floridu jsem nadšený nebyl, nakonec je mým domovem, přiznává legenda v pořadu PříklepVideo: Sport.cz

 
Článek

Čtyřiadvacetiletý rodák ze Stockholmu byl v základní části uplynulé sezony čtvrtým nejproduktivnějším hráčem a druhým nejlepším střelcem Devils, když odehrál všech 82 zápasů a připsal si 73 bodů za 32 gólů a 41 asistencí. V bodech vyrovnal svůj dosud nejlepší výkon ze sezony 2021/22, v nastřílených brankách stanovil nové osobní maximum. I díky tomu si výrazně finančně polepší, loni podepsal roční kontrakt na 5,45 milionu dolarů.

"Bylo pro nás vždy prioritou udržet tady Jespera Bratta na dlouhou dobu. A obě strany jsou nyní nadšené, že jsme uzavřeli tuto dohodu. Věříme, že je to mimořádný hráč a klíčový člen našeho talentovaného jádra, který přispěje k tomu, abychom byli jako tým dlouhodobě úspěšní a došli k cíli, který jsme si vytyčili. Tím je získat Stanley Cup a vrátit ho zase do New Jersey," uvedl generální manažer Tom Fitzgerald.

Klub prožil v uplynulém ročníku výbornou základní část, vyhrál 52 zápasů a připsal si 112 bodů, což byly v obou ohledech klubové rekordy. Ve vyřazovacích bojích o Stanley Cup však mužstvo New Jersey ztroskotalo již ve druhém kole s Carolinou. Bratt si za 12 startů v play off připsal gól a pět nahrávek.

Držitel Norrisovy trofeje ve Spartě? Museli jsme mu půjčit hokejku, vypráví legenda v pořadu Příklep extraVideo: Sport.cz

Celkem má 162. hráč draftu 2016 na kontě v základní části 389 odehraných utkání a 276 bodů (102+174).

Reklama

Související témata: