Hlavní obsah

Útočník Dallasu Robertson vyhrál anketu Hráč týdne v NHL

Útočník Dallasu Jason Robertson byl vyhlášen nejlepším hokejistou v NHL za uplynulý týden. Ocenění pro druhou hvězdu získal obránce Winnipegu Josh Morrissey a třetí místo obsadil brankář newyorských Islanders Ilja Sorokin.

Foto: Jerome Miron, Reuters

Jason Robertson se raduje z branky

Článek

Třiadvacetiletý Robertson v hodnoceném období vstřelil šest gólů ve čtyřech zápasech a aktuálně vede pořadí kanonýrů celé soutěže s 18 brankami z 22 utkání. Dvakrát za zápas se trefil postupně proti Coloradu (2:3 po nájezdech), Chicagu (6:4) a Winnipegu (4:5 v prodloužení).

Střelecky naprázdno vyšel jen v posledním duelu s Coloradem (1:4), ale přidal v něm asistenci a protáhl zápasovou sérii se ziskem alespoň jednoho kanadského bodu na 15 utkání.

Morrissey byl v minulém týdnu nejproduktivnějším obráncem v lize. Ve čtyřech utkáních dal tři góly, z toho dva vítězné v prodloužení, a přidal čtyři asistence. Sorokin vychytal vítězství ve všech třech zápasech Islanders, do kterých v minulém týdnu nastoupil, a inkasoval dohromady jen čtyři góly ze 107 střel. Proti Edmontonu (3:0) udržel čisté konto.

Reklama

Související témata: