Hlavní obsah

Útočník Mikael Granlund bude pokračovat v Nashvillu, upsal se na čtyři roky

Nashville

Finský hokejový útočník Mikael Granlund bude v NHL i nadále nastupovat za Nashville, který s ním jako s nechráněným volným hráčem podepsal čtyřletou smlouvu na 20 milionů dolarů. Devětadvacetiletému mistrovi světa z roku 2011 skončil roční kontrakt na 3,75 milionu dolarů, který uzavřel loni v prosinci.

Foto: @PredsNHL, Twitter

Finský útočník Mikael Grandlund prodloužil smlouvu a nadále bude oblékat dres Nashvillu.

Článek

Nashville získal Granlunda předloni v únoru z Minnesoty výměnou za švýcarského útočníka Kevina Fialu. V uplynulém ročníku si Granlund připsal v základní části v 51 zápasech 27 bodů za 13 branek a 14 asistencí. V šesti duelech play off zaznamenal pět bodů za dva góly a tři přihrávky.

Minnesota draftovala Granlunda v roce 2010 na deváté pozici. Šikovný útočník má v NHL na kontě 591 utkání a 379 bodů za 124 tref a 255 přihrávek. V 55 duelech play off nasbíral 29 bodů (11+18).

Ve sbírce úspěchů má Granlund také bronz z olympijských her v Soči z roku 2014, z mistrovství světa o dva roky později v Moskvě a Petrohradu si přivezl stříbro.

Po triumfu v roce 2011 v Bratislavě se dostal ve Finsku na poštovní známky. Ty znázorňovaly jeho "florbalový" gól ze semifinále proti Rusku, kdy nabral puk za brankou na čepel hole a hodil ho za záda brankáře Konstatina Barulina.

Reklama

Související témata: