Hlavní obsah

Útočník Pavel se po debutu v NHL vrátil z Colorada na farmu do AHL

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Český hokejový útočník Ondřej Pavel se po úterním debutu v NHL vrátil z Colorada Avalanche na farmu do nižší soutěže AHL do týmu Colorado Eagles. Zástupci Avalanche o tom informovali na svém účtu na síti X. Třiadvacetiletý odchovanec pražské Kobry si při své premiéře vychutnal domácí výhru nad New Jersey 6:3.

Foto: Isaiah J. Downing, Reuters

Útočník Colorada Ondřej Pavel.

Článek

Pavel na ledě proti Devils strávil šest minut a 59 sekund, připsal si jeden záporný bod v bilanci plus/minus a vyhrál jedno ze čtyř vhazování. Byl prvním českým debutantem v tomto ročníku NHL.

V AHL v této sezoně sehrál za Eagles deset zápasů a nebodoval. V přípravě před sezonou nastoupil za Avalanche v jednom utkání a skóroval při porážce v Dallasu 1:3.

V březnu podepsal Pavel po třech letech na Minnesota State University v NCAA jako nedraftovaný volný hráč s Avalanche dvouletý nováčkovský kontrakt a následně profesionální zkušební smlouvu s Eagles. V AHL v minulém ročníku sehrál dva duely v základní části, v nichž nebodoval. Ve čtyřech zápasech play off měl dvě asistence.

Účastník MS dvacítek z roku 2020 nasbíral v minulé sezoně za Minnesota State University v 39 zápasech 15 bodů (6+9). Celkem za Mavericks za tři sezony měl v 94 utkáních 41 bodů (18+23).

Do zámoří se vydal Pavel už v 16 letech ze Sparty. Na juniorském MS 2020 v Ostravě v pěti zápasech nebodoval, o tři roky dříve se podílel na zisku stříbra osmnáctky na Memoriálu Ivana Hlinky.

Reklama

Související témata: