Hlavní obsah

Útočník Radim Zohorna se přesunul v Calgary na farmu

Český hokejový útočník Radim Zohorna zamířil těsně před startem ročníku NHL z týmu Calgary Flames na farmu do celku Calgary Wranglers. Šestadvacetiletého odchovanec Havlíčkova Brodu získali Flames před týdnem ze seznamu volných hráčů, kam jej zařadil Pittsburgh. Kanadský celek jej před přesunem do týmu Wranglers také musel zařadit na waiver list, ale tentokrát po něm jiný klub nesáhl.

Foto: @WBSPenguins, Twitter

Radim Zohorna na archivním snímku

Článek

Pro nadcházející sezonu vstupuje Zohornovi z jeho dvouleté smlouvy na celkem 1,5 milionu dolarů v platnost jednocestná dohoda, který mu zaručuje i na farmě příjem 750 tisíc dolarů. Zohorna v minulém ročníku sehrál v NHL za Pittsburgh 17 zápasů a připsal si šest bodů za dvě branky a čtyři přihrávky.

V nejlepší lize světa debutoval v ročníku 2020/21 a zaznamenal v osmi duelech čtyři body za dvě trefy a stejný počet asistencí. V nižší AHL má za Wilkes-Barre/Scranton na kontě za dvě sezony 51 utkání v základní části a 32 bodů za 15 gólů a 17 přihrávek. Ve čtyřech duelech play off dvakrát skóroval a přidal tři asistence.

Zohorna, který hrál v české reprezentaci i se svými staršími bratry Tomášem a Hynkem, předloni v dubnu podepsal jako nedraftovaný volný hráč s Penguins roční dvoucestnou smlouvu a vydal se do NHL z extraligové Mladé Boleslavi. Loni na začátku srpna podepsal s Pittsburghem nový dvouletý kontrakt. V extralize získal v letech 2017 a 2018 tituly s Kometou Brno.

Reklama

Související témata: