Hlavní obsah

Útočník Robertson podepsal v NHL čtyřletou smlouvu s Dallasem

Útočník Jason Robertson uzavřel v NHL novou čtyřletou smlouvu s Dallasem. Třiadvacetiletému hokejistovi, jenž byl chráněným volným hráčem, zajišťuje kontrakt celkový příjem 31 milionů dolarů.

Foto: Isaiah J. Downing, Reuters

Přípravné utkání NHL mezi Dallasem a Coloradem. Ilustrační foto

Článek

Bronzový medailista z loňského mistrovství světa v Rize si s průměrným ročním příjmem 7,75 milionu dolarů takřka desetinásobně polepší oproti dosavadní tříleté nováčkovské smlouvě. Jako 39. hráč draftu 2017 ji podepsal rok nato v květnu a jeho celkový příjem při působení v prvním týmu činil 2,775 milionu dolarů.

V první sezoně 2019/20 okusil Robertson NHL pouze ve třech utkáních, od té doby se však zařadil mezi hlavní tahouny Stars a má průměr téměř bodu na zápas. V minulé sezoně byl nejlepším střelcem týmu a v bodování byl před ním o dva body pouze Joe Pavelski. Robertson nasbíral v 74 utkáních základní části 79 bodů za 41 gólů a 38 asistencí. Při premiéře v play off přidal v sedmi duelech branku a tři nahrávky.

Celkem má Robertson, jemuž v ročníku 2020/21 těsně unikla Calderova trofej pro nejlepšího nováčka NHL, na kontě v základní části 128 startů a 125 bodů (58+67).

Reklama

Související témata: