Hlavní obsah

Útočník Rousek se vrátil z Buffala na farmu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Český hokejový útočník Lukáš Rousek se v pátek po dvou týdnech vrátil z prvního týmu Buffala na farmu do Rochesteru do nižší AHL. Čtyřiadvacetiletý odchovanec pražských Letňan za tu dobu sehrál za Sabres v NHL pět zápasů a nebodoval. V nejlepší lize světa debutoval bývalý hráč pražské Sparty na konci minulého ročníku a ve dvou duelech zaznamenal gól a asistenci.

Foto: Charles Leclaire, Reuters

Lukáš Rousek (13) v dresu Buffala při utkání s  Pittsburghem.

Článek

V této sezoně AHL Rousek nasbíral v osmi zápasech dvě branky a čtyři asistence. V přípravě na sezonu NHL si v dresu Buffala, jež ho draftovalo v roce 2019 v šestém kole na 160. místě, připsal ve čtyřech utkáních dvě asistence.

Rousek se Sabres podepsal v červnu novou dvouletou smlouvu s ročním příjmem v NHL 775 tisíc dolarů. V prvním roce je dvoucestná, takže při působení na farmě mu klesne plat na 125 tisíc dolarů. V druhé sezoně už je jednocestná, takže by i v případě setrvání v AHL bral Rousek plnou výši.

Do Severní Ameriky odešel Rousek předloni z extraligové Sparty. V AHL hraje třetí sezonu a v 97 duelech základní části si připsal 66 bodů (19+47). Ve 24 utkáních play off přidal sedm gólů a 11 přihrávek. V extralize ve 176 startech zaznamenal 90 bodů (36+54). Na kontě má také 12 zápasů v české reprezentaci, v nichž nebodoval.

Reklama

Související témata: