Hlavní obsah

Útočník Vrána se rozehraje na farmě Detroitu v Grand Rapids

Český hokejový útočník Jakub Vrána se po absolvování asistenčního programu NHL a hráčské asociace NHLPA před návratem do sestavy Detroitu rozehraje na farmě v Grand Rapids v nižší soutěži AHL. Šestadvacetiletý pražský rodák, který se už v polovině prosince vrátil do tréninku s Red Wings, zamířil do týmu Griffins na tři zápasy.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Jakub Vrána na ilustračním snímku.

Článek

Vrána by měl nastoupit ve středu na ledě Rockfordu, o dva dny později v Milwaukee a na Silvestra se stejným soupeřem doma. Pokud půjde všechno podle plánu, mohl by se pak vrátit do týmu Red Wings ve středu 4. ledna v domácím duelu s New Jersey. Právě proti Devils nastoupil naposledy v polovině října, kdy se na výhře 5:2 v Prudential Center v Newarku podílel gólem a asistencí.

Asistenční program pomáhá hráčům i jejich rodinám v případě psychických problémů, závislostí a dalších záležitostech. V minulosti ho využil například hvězdný brankář Montrealu Carey Price. Konkrétní důvody, proč podstoupil program Vrána, zveřejněny nebyly.

Vrána se v utajení připravuje na návrat. Experti oceňují přístup NHL v pořadu PříklepVideo: Sport.cz

Během léčení byl až do odvolání mimo soupisku Red Wings, Detroit ho však stále platí. Třináctý hráč draftu z roku 2014 s vedením Red Wings podepsal loni v srpnu tříletou smlouvu s příjmem 5,25 milionu dolarů za sezonu.

Je Hellebuyck nejlepším gólmanem NHL? Diskuse z pořadu PříklepVideo: Sport.cz

Vrána neupřesnil, proč do programu vstoupil. "V životě jsou důležitější věci než hokej a musíte si v tom udělat pořádek. Musíte udělat nějaká rozhodnutí, která jsou důležitá v životě i v hokeji," citovala agentura AP českého útočníka po návratu k týmu.

Většinu minulé sezony zmeškal kvůli zranění a operaci ramena a za Red Wings odehrál jen 26 zápasů. V úvodních dvou utkáních tohoto ročníku NHL si připsal gól a asistenci.

Před loňským příchodem do Detroitu působil ve Washingtonu, se kterým získal v roce 2018 Stanleyův pohár. V NHL dosud odehrál 361 zápasů s bilancí 189 bodů za 98 branek a 91 asistencí. V play off nasbíral v 38 duelech osm bodů za tři góly a pět přihrávek.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.