Hlavní obsah

V říjnu se urodilo. Podzim v NHL je ve znamení úžasných gólů. Který je nejhezčí?

New York/Praha

Když třicetiletí obránci popisují o dekádu mladší hráče, kteří startují svou kariéru v NHL, žasnou nad jejich individuálními kvalitami. Ohromná rychlost spojená s dokonalou technikou hokejky a k tomu vynikající načasování. Nové trendy se promítly i do říjnové gólové úrody, která přinesla opravdu mimořádné exponáty.

Foto: Charles Krupa, ČTK/AP

Takhle nachytal David Pastrňák brankáře Toronta Michaela Hutchinsona. Byl to gól měsíce?

Článek

Vždyť i např. legendární střelec Jeremy Roenick, který dal v NHL přes 500 branek, co chvíli mění svého kandidáta na gól roku. A kolikrát to ještě bude muset udělat do konce sezony?

Tady je výběr z říjnových gólových hroznů:

Blake Coleman (New Jersey) proti Winnipegu

Útočník Devils vyrazil za skákajícím pukem, který vyhodil z pásma P.K. Subban. Odstavil si přitom ruského beka Kulikova a jednou rukou nečekaně energicky zaskočil gólmana Broissota a nejspíš i sám sebe.

Matthew Tkachuk (Calgary) proti Los Angeles

Neuvěřitelnou koordinaci a skvělou práci s hokejkou prokázal syn slavného Keitha Tkachuka. V power play totiž předvedl hned dvojnásobnou baseballovou ukázku. Plachtící puk si nejprve přiťukl do výhodnější pozice a ještě ze vzduchu srovnal skóre.

Sonny Milano (Columbus) proti Dallasu

I skeptický kouč Blue Jackets John Tortorella zářil po průniku talentovaného mládence. Milano se v plné rychlosti zbavil na modré čáře beka a s hokejkou provlečenou mezi nohama (jako kdysi např. Tomáš Hertl) zavěsil do horního rohu.

Connor McDavid (Edmonton) proti Philadelphii

Dvojnásobný vítěz bodování nechybí díky akci ze zápasu s Flyers, kdy si vybruslil za dloubákem z obranného pásma, nechal za sebou obránce Brauna a gólman Hart neměl absolutně nárok.

David Pastrňák (Boston) proti Torontu

V jeho podání vypadá teď všechno tak lehce a elegantně. I akce z duelu s Maple Leafs, kdy si nejlepší střelec sezony pustil puk pod sebe a s hokejkou protaženou mezi nohama prošťouchnul puk za gólmana Hutchinsona. 300. bod v NHL v Pastrňákově podání vypadal velmi stylově.

Andrej Svečnikov (Carolina) proti Calgary

David Rittich v tom byl nevinně, když si ruský teenager za brankou Flames nabral puk na čepel hokejky a hodil ho do mezery mezi tyčkou, maskou a ramenem českého gólmana. Svečnikov tak v praxi ukázal, o co se snaží při každém tréninku.

Matthew Tkachuk (Calgary) proti Nashvillu

A znovu útočník Flames slavného jména, ale nelze jinak. V prodloužení na ledě Predators chyběly necelé dvě vteřiny, když se Tkachuk dostal k dorážce. Věrný současné módě opět s hokjekou provlečenou mezi nohama trefil horní růžek branky. O chvíli později už mu skákal na záda i gólman Rittich, který stál tentokrát na té správné straně.

Kdo dal v říjnu nejhezčí gól v NHL?
Blake Coleman
11,8 %
Matthew Tkachuk (proti Los Angeles)
2,5 %
Sonny Milano
9,9 %
Connor McDavid
0,6 %
David Pastrňák
48,7 %
Andrej Svečknikov
13,4 %
Matthew Tkachuk (proti Nashvillu)
13,1 %
Celkem hlasovalo 836 čtenářů.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NHL

Calgary - San Jose 5:1

Premiérový gól v NHL a navrch bitka. Český útočník zažil v zámoří velký večer
NačítámNačíst další články