Hlavní obsah

V Torontu a Ottawě omezují návštěvnost na zápasech NHL a NBA

Rostoucí počet lidí nakažených koronavirem přiměl vedení kanadské provincie Ontario omezit návštěvnost na sportovních akcích. Na zápasech hokejistů Toronto Maple Leafs a Ottawa Senators v NHL nebo basketbalistů Toronto Raptors v NBA budou moct být arény zaplněny jen z poloviny. Opatření je reakcí na novou variantu koronaviru omikron.

Foto: Marta Lavandier, ČTK/AP

Počet fanoušků na zápasech bude omezen (ilustrační foto)

Článek

"Opatření jsme zavedli proto, aby se omezily příležitosti pro blízká setkání ve vysoce rizikových vnitřních prostorech, kde se schází velké množství lidí a ne vždy se tam nosí respirátory," uvedli představitelé provincie v prohlášení. Snížit návštěvnost na 50 procent musí všechny arény s kapacitou přes 1000 diváků.

Prvním zápasem, jehož se omezení dotknou, bude sobotní duel Raptors s Golden State Warriors v NBA. Hokejisté Maple Leafs se doma představí až 23. prosince, hráči Senators o čtyři dny dříve. Do torontské Scotiabank Areny mohou fanoušci pouze s dokladem o očkování nebo negativním testem na covid-19.

Zhoršující se koronavirovou situaci řeší i vedení NHL. Roste totiž počet hráčů na takzvaném covidovém seznamu. Podle zámořských médií se soutěž v příštích dnech vrátí k pravidlům, která platila v minulé sezoně.

Hokejisté budou nově testováni každý den, ne jednou za tři dny jako doposud, porady před jednotlivými zápasy se budou konat on-line přes video a v zázemí týmů budou všichni nosit respirátory. Zároveň by hráči a realizační týmy měli omezit sociální kontakty. Upravená pravidla by podle ESPN měla platit nejméně do 7. ledna.

Největší problémy s koronavirem má aktuálně Calgary, kde onemocnělo šestnáct hráčů i trenéra Darryla Suttera. Za poslední dva dny byli na covidové seznamy umístěny více než dvě desítky hokejistů. Mezi pěticí zástupců Floridy je i český obránce Radko Gudas.

Reklama

Související témata: