Hlavní obsah

Washington - NY Rangers 2:1Vaněček zářil, vychytal Rangers a byl první hvězdou zápasu

Washington
Aktualizováno

Kdo by to byl řekl, že nejstabilnějším českým brankářem v NHL se v letošní sezoně stane Vítek Vaněček... Český gólman v pátečním programu zlikvidoval 32 střel a pomohl Washingtonu k cenné výhře nad NY Rangers 2:1. Body za asistence si připsali také Tomáš Nosek z Vegas, které vyhrálo v Los Angeles 4:2 a také Tomáš Hertl. Ten však se San Jose neslavil, doma jeho tým podlehl St. Louis 1:2 na nájezdy.

Foto: Nick Wass, ČTK/AP

Český brankář Washingtonu Vítek Vaněček v akci během zápasu NHL proti NY Rangers.

Článek

Už svoji třináctou výhru v sezoně připsal do svých osobních statistik pětadvacetiletý rodák z Havlíčkova Brodu Vítek Vaněček. V duelu s Jezdci se vytáhl 32 zákroky a po zásluze získal ocenění pro hráče zápasu. Po dvou nepříliš vydařených zápasech ze začátku měsíce opět ukázal, že se o něj mohou spoluhráči opřít a po čistém kontu z předchozího zápasu, ho tentokrát překonal pouze ruský kanonýr Arťemij Panarin v přesilové hře.

Další důležitou postavou duelu byla jiná ruská hvězda. Alexandr Ovečkin dokázal dvěma góly obrátit ve třetí třetině celý zápas na stranu Caps. Protáhl svou sérii na pět utkání s brankou za sebou, a navíc se v historických tabulkách dostal už na neuvěřitelné číslo 720 tref v NHL. Už jen jedenáct zásahů ho dělí od Marcela Dionnea a výstupu na páté místo mezi nejlepšími střelci soutěže.

Hokejisty San Jose trápí těsné porážky. Už potřetí v řadě prohráli Žraloci o gól a v tabulce Západní divize to s nimi nevypadá vůbec dobře. Čeští příznivci můžou mít radost alespoň ze solidní formy Tomáše Hertla. Český forvard se po návratu do sestavy po koronavirové přestávce pravidelně prosazuje, a i v duelu se St. Louis se podílel asistencí na jediném zásahu domácích.

Sharks nakonec neuspěli v nájezdech a hostující celek se tak po nevydařeném období, ve kterém zaznamenal pět porážek za sebou, mohl konečně radovat z vítězství.

Naopak Vegas Tomáše Noska trůní na výsluní Západní divize a nic na tom nezměnil ani duel v Los Angeles. Rytíři potřetí v řadě zvládli vzájemný duel s Kings a svůj bodový podíl měla na vítězství také stálice v dresu Knights. Odchovanec pardubického hokeje asistoval u poslední branky zápasu, kterou William Carrier už jen stvrzoval vítězství hostujícího celku 4:2.

Tým z města hazardu se tak dostal už na 43 bodů a v pořadí celé soutěže mu chybí pouze bod na lídry z Tampy a Washingtonu.

Výsledky NHL:
Washington - NY Rangers 2:1 (0:1, 0:0, 2:0)
Branky: 54. a 57. Ovečkin - 17. Panarin. Střely na branku: 18:33. Vítek Vaněček odchytal za Washington celý zápas, inkasoval jeden gól z 33 střel a úspěšnost zásahů měl 96,97 procenta. Bez diváků. Hvězdy zápasu: 1. Vaněček, 2. Ovečkin (oba Washington), 3. Panarin (NY Rangers)
Montreal - Vancouver 2:3 PP (1:0, 0:2, 1:0 - 0:1)
Branky: 5. Perry, 60. Suzuki - 23. Gaudette, 27. Höglander, 63. J. T. Miller. Střely na branku: 31:28. Bez diváků. Hvězdy zápasu: 1. J. T. Miller (Vancouver), 2. Allen (Montreal), 3. Demko (Vancouver)
Los Angeles - Vegas 2:4 (1:2, 1:1, 0:1)
Branky: 20. Iafallo, 27. T. Moore - 11. a 13. Pacioretty, 36. W. Karlsson, 51. W. Carrier (Nosek). Střely na branku: 25:33. Bez diváků. Hvězdy zápasu: 1. Pacioretty, 2. Martinez (oba Vegas), 3. Iafallo (Los Angeles)
San Jose - St. Louis 1:2 SN (0:0, 1:0, 0:1 - 0:0)
Branky: 36. Donato (Hertl) - 47. Bozak, rozhodující. sam. nájezd Tarasenko. Střely na branku: 31:34. Bez diváků. Hvězdy zápasu: 1. Tarasenko (St. Louis), 2. M. Jones, 3. Donato (oba San Jose)
Toronto - Calgary 3:4 (2:3, 1:1, 0:0)
Branky: 13. Spezza, 20. Kerfoot, 24. Marner - 2. M. Tkachuk, 8. D. Ryan, 19. Ch. Tanev, 33. Giordano. Střely na branku: 27:18. Bez diváků. Hvězdy zápasu: 1. R. Andersson, 2. D. Ryan (oba Calgary), 3. Kerfoot (Toronto)

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.