Hlavní obsah

Vrána musí na farmu. Objeví se ještě v NHL?

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Ze St. Louis v Missouri do Springfieldu v Massachusetts, kde má sídlo farmářský tým z AHL, je to autem asi 16 hodin. Tahle štreka by teď měla čekat útočníka Jakuba Vránu, kterého Blues (minimálně na nějakou dobu) přeřadili do záložního mužstva Thunderbirds.

Foto: David Banks, ČTK/AP

Český útočník Jakub Vrána stíhá Nikitu Zajceva z Chicaga.

Článek

Pokud se tedy nepřihodí zase něco nepředvídaného, což se vzhledem k poslednímu dění okolo týmu vítězů Stanley Cupu 2019 nedá vyloučit.

V pondělí večer se nejprve objevila zpráva, že sedmadvacetiletý Vrána bude prostřednictvím waiver listu nabízen ostatním klubům NHL. K tomuto kroku ale v tu dobu ještě nedošlo, jelikož Blues se prý ozval zájemce o služby českého forvarda.

„Doufám, že to tak je. Když Jakub přišel (do St. Louis), hrál dobře. Jeho předsezonní výkony byly dobré. Jen poslední dva měsíce se mu nedařilo. Musíme mu držet palce a doufat, že to bude dobrý tým, který mu bude chtít dát šanci,“ řekl Vránův agent J.P. Barry.

Žádný klub ale hráče s 365 starty 209 body (110+99) nezískal a Vrána nakonec přece jen putoval na waiver. Ani odtud si ho ovšem nikdo nevytáhl. Mezitím z Blues, kteří jsou přitom jen bod od postupových příček v Západní konferenci, vyhodili kouče Craiga Berubeho a prozatímním vedením pověřili Drew Bannistera, jenž vedl springfieldskou farmu, kam má namířeno Vrána.

V AHL se český hokejista naposled představil, když se v únoru vrátil z programu pro léčbu závislostí a Detroit ho převelel na farmu do Grand Rapids. V 17 zápasech měl bilanci 6+5 a následovala výměna do St. Louis. Závěr minulého ročníku vzbudil naděje. Z 20 startů měl Vrána 10 gólů.

Za Blues v této sezoně ale nastoupil jen v 19 utkáních (2+4), naposledy 9. prosince v Chicagu. Nad jeho dalším účinkováním v NHL je tak momentálně zataženo. A tříletá smlouva s ročním platem 5,25 milionu dolarů vyprší Vránovi po této sezoně.

Reklama