Hlavní obsah

Vegas povolalo brankáře Pateru z farmy v Hendersonu

Český hokejový brankář Jiří Patera se dočkal pozvánky z farmy v Hendersonu z nižší AHL do prvního týmu Vegas. Čtyřiadvacetiletý odchovanec pražské Slavie už ve čtvrtečním utkání NHL na ledě Tampy Bay při porážce 3:4 v prodloužení kryl záda Jonathanovi Quickovi.

Foto: Sport.cz

Jiří Patera na archivním snímku.

Článek

Vegas draftovalo Pateru v roce 2017 v 6. kole na 161. pozici. Na premiéru v NHL stále čeká. Na lavičce byl připravený už i v závěru minulé sezony. V AHL odchytal Patera v této sezoně 27 zápasů s průměrem 2,66 obdržené branky a úspěšností zákroků 91,6 procenta.

V AHL má na kontě za tři sezony 56 utkání, v nichž má průměr 2,79, úspěšnost 91 procent a jednou udržel čisté konto. V play off měl ve dvou duelech průměr 3,63 a úspěšnost 90 procent.

Po draftu odešel z Českých Budějovic do USHL do Cedar Rapids a po roce zamířil do další juniorské soutěže WHL do Brandonu, kde působil dvě sezony. Ročník 2020/21 začal při odloženém startu severoamerických soutěží v extralize v barvách českobudějovického Motoru. S Vegas mu vstoupil v platnost poslední rok tříletého nováčkovského kontraktu.

Reklama