Hlavní obsah

Winnipeg - Arizona 2:1Vejmelka prohru neodvrátil, Kojoti nebodovali podeváté za sebou

Český hokejový brankář Karel Vejmelka 22 zákroky neodvrátil prohru Arizony 1:2 na ledě Winnipegu. Coyotes nebodovali podeváté za sebou. Stejným výsledkem podlehli také hokejisté New York Rangers Montrealu. Jedinou branku newyorského celku připravil útočník Filip Chytil.

Foto: FRED GREENSLADE, ČTK/AP

Karel Vejmelka kryje střelu, před brankou bojují jeho spoluhráč z Arizony Travis Boyd a útočník Mark Scheifele z Winnipegu.

Článek

Všechny tři branky v souboji Winnipegu s Arizonou padly ve druhé třetině. Jako první Vejmelku překonal po 37 sekundách druhé části Pierre-Luc Dubois, na jeho branku odpověděl Clayton Keller, ale v čase 36:45 rozhodl o výhře Jets Blake Wheeler. "Mark Scheifele a Cole Perfetti to udělali výborně. Vykombinovali to a mně už stačilo jen trefit prázdnou branku," řekl o rozhodující akci Wheeler.

Winnipeg vyhrál osmý z posledních devíti duelů a posunul se do čela Západní konference. Coyotes naopak podeváté za sebou nebodovali a na Západě zůstávají čtrnáctí. "Hokejisté Arizony hrají rychlý a nepříjemný hokej. Nenechali nám ani kousek prostoru. Snažili se hrát až do konce a výhru nám rozhodně nedarovali. Musím je pochválit, jsou bruslivý tým, proti kterému je těžké hrát," řekl trenér Winnipegu Rick Bowness.

Hokejisté NY Rangers vyšli po sedmi zápasech bodově naprázdno. Sérii newyorského týmu přerušil Montreal, který zásluhou branek Kirbyho Dacha a Colea Caufielda vyhrál v Madison Square Garden 2:1. Canadiens uspěli na ledě soupeře poprvé po sedmi zápasech, v nichž získali pouze bod.

"Od začátku jsem cítil, že jsme dnes výborně připraveni. Hráči se soustředili jen na výhru. Nikdo z nich nehledal výmluvy a dali do toho všechno. Je jasné, že hra nebyla ideální, ale dokázali jsme si, že když chceme, tak dokážeme urvat vítězství na naši stranu," vyzdvihl trenér kanadského celku Martin St. Louis.

Na jediné brance Rangers se asistencí podílel Filip Chytil, po jehož nepovedené střele si do ideální pozice vybruslil Artěmij Panarin a srovnal na 1:1. Český útočník vylepšil svou sezonní bilanci na 23 bodů (12+11).

Vancouver vyhrál na ledě Caroliny 4:3 v po samostatných nájezdech a ukončil čtyřzápasové čekání na bod. Canucks celý zápas doháněli. Prodloužení jim zařídil až v čase 59:43 Brock Boeser, který dotlačil puk za brankáře Pjotra Kočetkova. Samostatné nájezdy rozhodl Elias Pettersson, jenž na Kočetkova vyzrál kličkou ve stylu Petera Forsberga.

"Byl to zajímavý, vyrovnaný zápas. Předvedli jsme několik povedených akcí a konečně jsme byli odměněni. Je to skvělý pocit," radoval se z výhry Bo Horvat, jenž se asistencí podílel na vyrovnávací brance na 3:3. Vancouver se v Západní konferenci drží na 12. příčce. Carolina je i přes zaváhání druhá v celé NHL.

Výsledky nedělních zápasů NHL:
New York Rangers - Montreal 1:2 (0:0, 1:1, 0:1)
Branky: 37. Panarin (CHYTIL) - 25. Dach, 49. Caufield. Střely na branku: 39:31. Diváci: 18 006. Hvězdy zápasu: 1. Montembeault, 2. Caufield (oba Montreal), 3. Šesťorkin (Rangers).
Winnipeg - Arizona 2:1 (0:0, 2:1, 0:0)
Branky: 21. Dubois, 37. Wheeler - 32. Keller. Střely na branku: 24:21. KAREL VEJMELKA odchytal za Arizonu 58 minut a 52 sekund, inkasoval dva góly z 24 střel a úspěšnost zákroků měl 91,7 procenta. Hvězdy zápasu: 1. Dubois, 2. Wheeler, 3. Kasian (všichno Winnipeg).
Carolina - Vancouver 3:4 po sam. nájezdech (2:0, 0:1, 1:2 - 0:0)
Branky: 3. Stastny, 20. Martinook, 58. S. Aho - 38. Bear, 48. J. Miller, 60. Boeser, rozhodující sam. nájezd E. Pettersson. Střely na branku: 32:32. Diváci: 18 680. Hvězdy zápasu: 1. Delia, 2. Boeser (oba Vancouver), 3. S. Aho (Carolina).

Reklama

Související témata: