Hlavní obsah

Vejmelku potopil vlastňák. Obránce Arizony se chytal za hlavu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Jeden zákrok, druhý, třetí, pak ale přišla zrada. Gólman hokejistů Arizony Karel Vejmelka už myslel, že je nebezpečí zažehnáno, když mu zametl puk do branky spoluhráč Michael Kesselring. Pozdě se chytal kanadský obránce za hlavu. Coyotes třetí gól v domácím zápase s Floridou potopil. Nakonec prohráli 1:4.

Foto: Ross D. Franklin, ČTK/AP

Karel Vejmelka porážce Arizony nezabránil

Článek

Na to, že se třiadvacetiletý zadák Arizony v noci na středu trefí, se dalo sázet v pozoruhodném kurzu 18:1, za 20 utkání této sezony skóroval čtyřikrát. Jenže trefa do vlastní sítě odvážným sázkařům radost nepřinesla.

Pro Vejmelku to byla těžká minuta. Nejprve domácí inkasovali zblízka v oslabení po dorážce Sama Reinharta. Následně do brankoviště prolétla tečovaná střela od modré. Matthew Tkachuk se ji snažil doklepnout za českého brankáře, ale neuspěl. Práci za něj ovšem obstaral nešťastník Kesselring a Tkachukovi byl připsán šestý gól v sezoně.

„Věděli jsme, že je Arizona v laufu, takže po těch dvou gólech jsme si trochu oddechli,“ pravil finský kapitán Floridy Aleksander Barkov. Coyotes z posledních osmi zápasů zažili teprve druhou porážku a v tabulce Západní konference jsou stále na postupovém místě.

Tentokrát už je ale neprobrala ani rvačka Jasona Zuckera, který nejprve přišpendlil k mantinelu Nicka Cousinse a pak si zaboxoval s Gustavem Forslingem.

Vejmelka si tak po čtyřech prosincových výhrách v řadě (Buffalo, Ottawa, San Jose, Colorado) připsal první porážku roku 2024, jeho 34 úspěšných zákroků přišlo vniveč.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj hostí města Praha a Ostrava.

Nejnovější články

NačítámNačíst další články