Hlavní obsah

Velká pocta. Bruins vyřadili číslo prvního hráče tmavé pleti v NHL

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Hokejista Willie O'Ree se dočkal velké pocty. Celek Boston Bruins v úterý vyřadil číslo, se kterým nyní šestaosmdesátiletý Kanaďan na přelomu 50.-60. let nastupoval. Rodák z Frederictonu je známý jako první hráč tmavé pleti, který hrál NHL. Ke svému prvnímu zápasu v nejslavnější lize světa O'Ree nastoupil přesně před 64 lety.

Foto: Profimedia.cz

Hokejista Willie O'Ree na archivním snímku, Kanaďan je historicky prvním hráčem tmavé pleti, který nastoupil k zápasu NHL.

Článek

O'Ree si první start v NHL připsal v roce 1958 poté, co ho Bruins povolali z farmy za zraněného hráče. Kanaďan debutoval v zápase proti Montrealu Canadiens.

Bruins dres s jeho jmenovkou vyvěsili ke stropu TD Garden před zahájením úterního duelu proti Carolině. O'Ree nyní žije v San Diegu se svou dcerou a osobně u ceremonie přítomen nebyl i kvůli pandemii covidu-19.

Foto: Bob Dechiara, Reuters

Dres Willie O'Reeho míří ke stropu TD Garden.

„Fanoušci Bruins, je mi ctí, že jsem měl tu čest hrát před vámi," vzkázal Kanaďan na dálku. "Děkuji vám za vaši obrovskou lásku a podporu. Tohle je nezapomenutelný den. Jsem ohromen a nadšený, že budu navždy součástí Bruins. Děkuji," dodal.

O'Ree je v pořadí 12. hráčem Bruins, který má u stropu haly své vlastní číslo, s nímž nemůže nastupovat žádný jiný hokejista Bostonu.

Reklama

Související témata: