Hlavní obsah

Více než miliardový dluh, i za exotické hady. Známý brankář vyhlásil osobní bankrot

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Jeho život by vydal na knihu. Pořádně tlustou knihu. Švédský hokejový brankář Robin Lehner se celou kariéru potýká s bipolární poruchou, kdy střídá stavy euforie s obrovskými depresemi. Psychické problémy řešil alkoholem a návykovými látky a vše došlo tak daleko, že dokonce uvažoval o sebevraždě. Přestože v minulosti zvládl odvykací léčbu, nyní má 31letý gólman působící v NHL ve Vegas další velký problém. Spolu s manželkou museli vyhlásit osobní bankrot.

Foto: Profimedia.cz

Švédský gólman Vegas Robin Lehner.

Článek

Podle listu Las Vegas Review-Journal má pár dlužit minimálně 50 fyzickým i právnickým osobám. Celková výše nesplacených závazků má přesahovat částku 50 milionů amerických dolarů (přes 1,1 miliardy korun).

Potřebné formuláře manželé podali už 30. prosince; měsíce poté, co wisconsinská společnost zažalovala Lehnera o 4 miliony amerických dolarů za to, že spolu s otcem nesplácel žádnou z podnikatelských půjček.

Lehnerovy dluhy však zahrnují i nesplacené splátky za exotické hady, které si rodák z Göteborgu pořídil v roce 2017 v celkové hodnotě 1,2 milionu dolarů (zhruba 26 milionů korun). Původnímu majiteli zaplatil první splátku, toho pak ale zavraždila manželka a od té doby už Lehner další splátky neuhradil.

Gólman, jenž v roce 2020 podepsal s Vegas pětiletý kontrakt na 25 milionů dolarů, ale v této sezoně kvůli operaci kyčle ještě nechytal, odhadl společný majetek s manželkou na 10 milionů dolarů (222 milionů korun).

Související témata: