Hlavní obsah

Tišící prášky bez receptu, pochybná léčení. Lehner obviňuje kluby NHL. A nemíní přestat

Není to poprvé, co švédský gólman Vegas Robin Lehner zahájil ostrou válku slov směrem k NHL. Brankář, který trpí bipolární poruchou a v minulosti bojoval s alkoholovou a drogovou závislostí, osočil vedení týmů NHL z pochybných praktik včetně rozdávání tišících prášků hráčům bez lékařského předpisu.

Foto: Rick Bowmer, ČTK/AP

Švédský gólman Vegas Robin Lehner

Článek

Podle Lehnera jsou někde hokejistům volně k dispozici benzodiazepiny, které mají sedativní účinky, ale také další léky proti nespavosti.

"Udělal jsem šílené množství chyb. Ale lhát o tom, co jsem viděl posledních 12 let, mezi ně nepatří. Nezajímá mě, co kdo říká. O těchto věcech nelžu," napsal Lehner na Twitter. "Sledujte, co se stane, když se mě NHL pokusí umlčet," pohrozil s tím, že má na každý den připravený jeden konkrétní příběh, dokud nebude zjednána náprava.

Zástupce komisionáře NHL Bill Daly podle ESPN uvedl, že se liga snaží kontaktovat Lehnera, aby získala další informace o jeho tvrzeních.

"Věřím, že se jako hráči musíme postavit proti tomu, co je v lize špatně. Nezáleží na tom, jestli jsme občas na ledě nepřátelé. Příště to můžeš být ty, s kým se bude špatně zacházet a budeš nucen dělat věci, které nejsou dobré pro tvé zdraví," řekl Lehner.

V souvislosti s podáváním benzodiazepinů gólman Vegas přímo ukázal na Philadelphia Flyers a dokonce vyzval k odvolání jejich kouče Alaina Vigneaulta. Generální manažer Flyers Chuck Fletcher ale jakákoli obvinění vzápětí odmítl.

Než se stal Lehner v roce 2019 gólmanem Vegas, chytal za Ottawu, Buffalo, New York Islanders a Chicago.

Ve svých tweetech se navezl také do Sabres, jejichž lékařský tým prý špatně zvládl gólmanovo zranění kotníku, které si později vyžádalo operaci.

Lehner se zastal i bývalého spoluhráče Jacka Eichela, který je od března mimo hru s vyhřezlou ploténkou. Kapitán Buffala se s klubem neshodl na způsobu léčení, požádal o výměnu a následně mu Sabres odebrali céčko z dresu. Podle pravidel kolektivní smlouvy má totiž klub konečné slovo v tom, jak se zraněním hráče naložit.

Eichelovi nyní hrozí, že kvůli průtahům při svém léčení přijde i o olympiádu v Pekingu. V  Lehnerovi však americký útočník našel urputného obhájce.

Reklama