Hlavní obsah

Vítězný gól i rána do hlavy. Je to trpaslík, vztekal se na soupeře Zadina

Detroit

Tohle nevypadá jako začátek jednoho krásného přátelství. Hokejový útočník Filip Zadina dával v dresu Detroitu první gól v této sezoně NHL proti Vancouveru (3:1). Po zápase ale mluvil spíš o tom, jaké příkoří mu svým zákrokem způsobil Conor Garland.

Foto: Paul Sancya, ČTK/AP

Český útočník Detroitu Red Wings Filip Zadina (11) slaví se spoluhráči gól v utkání NHL.

Článek

Útočník Canucks, jenž přišel do kanadského klubu z Arizony, ve druhé třetině nejprve chytře vyrovnal na1:1. O necelé dvě minuty si ale Zadina zrežíroval přesilovkovou kombinaci a tým Red Wings zase vedl.

Zadinu chtěl přihrávkou hledat už krajan Filip Hronek, ale český střelec mu hokejkou naznačil, ať pošle puk Moritzi Seiderovi. Zadina se tak opřel až do přihrávky německého beka, puk ještě tečoval bránící Quinn Hughes a od jeho hokejky se rána odrazila mimo dosah gólmana Canucks Jaroslava Haláka.

Ve třetí třetině se Garland se Zadinou dostali do hlavních rolí znovu. Forvard Detroitu se za brankou hostů natahoval po puku, ale do cesty mu vjel zpevněný Američan a tzv. reverse hitem zasáhl Zadinu do hlavy.

"U takového trpaslíka je tohle asi normální. Nemá dost síly, aby se mi postavil v rohu jeden na jednoho," hudral Zadina, který měří 183 centimetrů, Garland je jen o pět centimetrů menší...

Styl útočníka Vancouveru ale vytočil o den dřív i Travise Konecnyho z Philadelphie, který Garlanda nazval 'vzteklým malým elfem'.

"Zabrzdil jsem, abych si udělal místo a najednou jsem dostal trest," divil se Garland, jehož zákrok rozpoutal hromadnou potyčku. Zastání ovšem našel u vancouverského kouče Travise Greena, který extempore označil jako kolizi vyplývající ze hry.

I bez Jakuba Vrány, který je po operaci ramene na čtyři měsíce ze hry, odstartoval Detroit sezonu slušně. Po dvou zápasech má tři body. A hlavně nepřišel o Zadinu, který má zakončovat většinu kombinací druhé přesilovkové formace Red Wings. "Jsem v pohodě,"ujistil jednadvacetiletý Čech.

Foto: Rick Osentoski, Reuters

Český útočník Detroitu Red Wings Filip Zadina (11) slaví.

Reklama

Související témata: