Hlavní obsah

Voráček jako terč. Spolkl snad sudí píšťalku?

Nejsou neomylní, přesto se na ně valí mnohem víc kritiky než v minulosti. Sudí v NHL ztrácejí reputaci a přehlížením očividných faulů si ji určitě nevylepší. Nejen fanoušci Columbusu nechápou, proč nebyl za surovou hru vůči Jakubu Voráčkovi v sobotu vyloučen washingtonský Garnet Hathaway.

Foto: Geoff Burke-USA TODAY Sports, Reuters

Netradiční zobrazení hokejového souboje. Jakub Voráček (vlevo) bojuje o puk s T.J. Oshiem z Washingtonu.

Článek

Necelé tři minuty do konce, stav 2:1 pro domácí. Voráček se snažil probít do útočného pásma, Hathaway ho odstavil. Pak mezi soupeři asi padlo nějaké silnější slůvko, Američan přidržel Voráčkovi hokejku, ten ji vytrhnul, načež se Hathaway rozpřáhl a loktem trefil českého útočníka do prsou. Čárový sudí se aspoň snažil konfliktu zabránit, hlavní vše bohorovně pozoroval.

"Jasný faul. Spolkl snad sudí píšťalku?" vztekali se fanoušci Blue Jackets a emoce evidentně cloumaly i Voráčkem.

Hosté se ale přesilovky nedočkali a museli polknout hořkou pilulku, když jim gól na 3:1 vstřelil při power play právě Hathaway. Ten měl být podle hráčů Columbusu zrovna za katrem.

Voráček je ve staronovém působišti druhým nejproduktivnějším hráčem týmu (1+18), takže se na něj soustředí větší pozornost. O dva dny dřív v Dallasu mu bez nějakých zjevných důvodů skočil na záda Jamie Benn. A také nebyl nijak potrestán.

"Nejhorší je, že vůbec nikdo netuší, jaký mají sudí vlastně standard," prohlásil během letošního play off bývalý obránce s více než 800 starty v NHL Kevin Bieksa. V nové sezoně se toho ale moc nezměnilo.

Reklama

Související témata: