Hlavní obsah

Washington - Philadelphia 4:1Voráčkův gól nestačil, útok Hemského s Faksou opět udeřil

Washington
Aktualizováno

Asistence Aleše Hemského u kuriózního zásahu Antoinea Roussela pomohla Dallasu k výhře 2:1 nad Minnesotou, útočná formace s centrem Radkem Faksou se tak trefila i ve druhém zápase. Jakub Voráček skóroval v souboji Philadelphie s Washingtonem, hosté se však na víc nezmohli a prohráli 1:4.

Foto: Geoff Burke, Reuters

Jakub Voráček střílí jediný gól Letců ve Washingtonu.

Článek
Fotogalerie

Domácí mohl poslat do vedení Alexandr Ovečkin, jenže po přihrávce Bäckströma minul odkrytou bránu. Úvodní gól tak ve 14. minutě obstaral jeho spoluhráč John Carlson, jenž se trefil krátkým příklepem od modré čáry, když Capitals hráli přesilovku.

V závěru první dvacetiminutovky pak mužstvo v červených dresech podržel gólman Braden Holtby, jenž při dvojnásobném oslabení vychytal zejména šanci Simmondse, jenž marně zakončoval zblízka.

Obránce Carlson mohl v prostřední části přidat svůj druhý gól, ovšem jeho stoprocentní šanci zastavil parádním přesunem Steve Mason. Krátce nato však brankář Letců předvedl fatální selhání, kterým pomohl domácím k dvoubrankovému vedení. Alzner přihrával zpoza vlastní brány do středu hrací plochy, kde Jason Chimera jen tečoval kotouč k soupeřově bráně, jenže puk nakonec k překvapení všech prošel mezi Masonovými betony až do sítě.

V polovině zápasu přišla chvíle Jakuba Voráčka, který se i s trochou štěstí prosadil do zakončení při rychlém protiútoku a pod Holtbyho betonem uklidil kotouč do sítě.

Capitals však do konce druhé části měli opět dvoubrankový náskok díky Ovečkinovi, jenž uspěl svou typickou ranou z přesilové hry. Dvě minuty před koncem pak na konečných 4:1 upravil Nicklas Bäckström, jenž pronikl do útočné třetiny a střelou k bližší tyči překonal Masona.

Washington tak vyhrál i ve druhém domácím duelu a v sérii vede 2:0.

Naopak konferenční čtvrtfinále mezi Pittsburghem a New Yorkem Rangers už je vyrovnané. Jezdci ve druhém klání dokázali ukořistit cenné vítězství na ledě Tučňáků, a to zejména díky J. T. Millerovi, jenž přihrával na tři branky.

Pens sice vstřelili ve druhé třetině první gól utkání, když se na konci krásné kombinace prosadil Phil Kessel, hosté však do druhé sirény stihli odpovědět třemi zásahy z Millerových přihrávek. Třiadvacetiletý Američan nejprve šikovně našel u vzdálenější tyče Keitha Yandlea, poté s trochou štěstí došel jeho pas k Derricku Brassardovi, jenž uspěl nájezdem z pravé strany a nakonec Miller opět přihrával přesně ke druhé tyči, kde tentokrát číhal Mats Zuccarello.

Na 4:1 pro Rangers zvyšoval střelou z mezikruží Chris Kreider. Domácí se už dočkali jen snížení, když z přesilovky čtyř proti třem uspěl po další povedené kombinaci opět Phil Kessel.

Dallas znovu mohl těžit z práce česko-francouzského útoku Hemský - Faksa - Roussel, který byl odměněn za poctivé napadání za bránou Minnesoty. Výsledkem byl bizarní gól, který vzešel z odrazů puku od nohy Aleše Hemského a následně od brusle Roussela, jenž nechtěně od zadního mantinelu překopl brankovou konstrukci a trefil se do zad brankáře Dubnyka, odkud kotouč doputoval za čáru.

Je však sporné, zda se tak stalo před posunutím branky, do níž nacouval Dubnyk. Každopádně Dallasu byla kontroverzní trefa uznána a Hvězdy se i díky ní mohly radovat z vítězství 2:1 a vedení v sérii 2:0.

San Jose taktéž uspělo i ve druhém střetnutí, když zdolalo Los Angeles 2:1. Za stavu 2:0 pro Žraloky se série stěhuje na jejich půdu. Tomáš Hertl s Romanem Polákem nebodovali.

1. kolo play off NHL
Východní konference - 2. zápasy:
Pittsburgh - NY Rangers 2:4 (0:0, 1:3, 1:1)
Branky: 24. a 46. Kessel - 33. Yandle, 33. Brassard, 37. Zuccarello, 41. Kreider. Střely na branku: 31:28. Diváci: 18.614. Hvězdy zápasu: 1. Miller, 2. Brassard (oba NY Rangers), 3. Kessel (Pittsburgh). Stav série: 1:1.
Washington - Philadelphia 4:1 (1:0, 2:1, 1:0)
Branky: 15. Carlson, 23. Chimera, 38. Ovečkin, 58. Bäckström - 30. Voráček. Střely na branku: 23:42. Diváci: 18.506. Hvězdy zápasu: 1. Holtby, 2. Bäckström, 3. Carlson (všichni Washington). Stav série 2:0.
Západní konference - 2. zápasy:
Dallas - Minnesota 2:1 (0:0, 1:0, 1:1)
Branky: 24. Roussel (Hemský), 51. Jamie Benn - 53. Scandella. Střely na branku: 28:26. Diváci: 18.988. Hvězdy zápasu: 1. Lehtonen, 2. Jamie Benn, 3. Roussel (všichni Dallas). Stav série: 2:0.
Los Angeles - San Jose 1:2 (0:1, 0:1, 1:0)
Branky: 55. Lecavalier - 4. Pavelski, 29. Couture. Střely na branku: 27:23. Diváci: 18.514. Hvězdy zápasu: 1. Pavelski, 2. Jones (oba San Jose), 3. Gáborík (Los Angeles). Stav série: 0:2.

Reklama

Související témata: