Hlavní obsah

Vránu si jiný klub v NHL nevybral, hráč se vrátil na farmu Detroitu

Českého hokejového útočníka Jakuba Vránu si nevybral jiný klub NHL z listiny volných hráčů, kam jej v úterý zařadil Detroit. Šestadvacetiletý kanonýr, který byl v závěru minulého roku zhruba dva měsíce v asistenčním programu NHL a hráčské asociace NHLPA, se proto vrátil na farmu do Grand Rapids do nižší AHL. Tam už se po dlouhé pauze minulý týden rozehrál ve třech zápasech.

Foto: Paul Sancya, ČTK/AP

Jakub Vrána v dresu Detroitu.

Článek

Vrána, jemuž běží druhý rok tříleté smlouvy na 15,75 milionu dolarů, v této sezoně odehrál za Detroit jen dva zápasy a má na kontě gól a asistenci. Poté 20. října vstoupil do asistenčního programu, jenž pomáhá hráčům i jejich rodinám v případě psychických problémů, závislostí a v dalších záležitostech. Konkrétní důvody, proč podstoupil program Vrána, zveřejněny nebyly.

Za Grand Rapids odehrál Vrána tři zápasy a nebodoval. Připsal si celkem pět záporných bodů v bilanci plus/minus. V pondělí trenér Red Wings Derek Lalonde uvedl, že jeho působení na farmě bude prodlouženo o další tři utkání.

Vrána přišel do Detroitu v dubnu 2021. Většinu minulého ročníku zmeškal kvůli zranění a operaci ramena a za Detroit odehrál jen 26 zápasů. Před příchodem do Detroitu působil ve Washingtonu, se kterým získal v roce 2018 Stanleyův pohár. V NHL dosud odehrál 361 zápasů s bilancí 189 bodů za 98 branek a 91 asistencí.

Reklama

Související témata: