Hlavní obsah

Vrána odehrál první zápas po návratu a promluvil o svých problémech. Věřím, že jsem na dobré cestě, říká

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Český hokejový útočník Jakub Vrána má za sebou nelehké životní období. Zhruba před dvěma měsíci byl vymazán ze soupisky Detroitu a nastoupil do asistenčního programu NHL a NHLPA z blíže nespecifikovaných důvodů. Nyní se šestadvacetiletý útočník poprvé zapojil do ostrého zápasu na farmě Detroitu a promluvil o svých problémech.

Foto: Profimedia.cz

Jakub Vrána slaví se svými spoluhráči na střídačce svůj říjnový gól proti Chicagu.

Článek

Vrána v noci na čtvrtek odehrál svůj první ostrý zápas po návratu k tréninku z asistenčního programu NHL a hráčské asociace NHLPA, který pomáhá hráčům i jejich rodinám v případě psychických problémů či léčby závislostí. Z jakých konkrétních důvodů ho absolvoval právě šestadvacetiletý pražský rodák není jasné.

„Je důležité mít svůj život v pořádku. Musíte vědět, co pro sebe chcete. To jsou ty nejdůležitější věci," řekl v rozhlasovém rozhovoru během první přestávky zápasu farmy Detroitu Grand Rapids Griffins s Rockford IceHogs (1:4). Vrána se k tréninku s hlavním týmem Red Wings připojil v polovině prosince, před návratem do nejvyšší soutěže se má rozehrát právě na farmě v nižší lize AHL.

Vrána neřekl, proč do programu vstoupil, ale uvedl, že věří, že je na dobré cestě vpřed. „Musíte na sobě v dobré víře pracovat," uvedl. Také si moc cení podpory fanoušků. „Cítím tu podporu. Jsem opravdu šťastný, dostal jsem tolik dopisů," uvedl.

Útočník, který do Detroitu přišel loni z Washingtonu, také řekl, že ať už mu život postaví do cesty jakékoliv překážky, chce je překonat a vyhrát. „Chci se vrátit a dát lidem to, co chtějí. V životě jsou ale důležitější věci než hokej, a ty je potřeba dát do pořádku jako první," dodal.

Vrána by mohl do NHL naskočit po Novém roce, konkrétně v noci na čtvrtek 5. ledna v zápase Detroitu s New Jersey.

Reklama