Hlavní obsah

Východ má jasno, ale Západ zdivočel. V ohrožení je i nejproduktivnější duo NHL

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Je to paradox letošní základní části NHL. Ve Východní konferenci je o postupujících do play off už delší dobu v podstatě rozhodnuto. Zato na Západě se schyluje k závěrečné přestřelce jako mezi pistolníky v Tombstone. A někdo ji odnést musí. Problémy hrozí i nejproduktivnější dvojce soutěže.

Foto: Perry Nelson, Reuters

Connor McDavid a Leon Draisaitl se radují z branky

Článek

Carolina, Rangers, Pittsburgh a Washington z Metropolitní divize. Florida, Toronto, Tampa Bay a Boston z Atlantické. Na Východě už na 99,9 procenta k žádné změně ve složení osmičky pro vyřazovací část nedojde. Ačkoli Islanders stále nepřestávají věřit, že se jim během posledních 12 zápasů podaří smazat ztrátu na Capitals. Jenže ta je jedenáctibodová, což při dvou bodech za výhru nevypadá ani trochu realisticky.

Západní konference ale slibuje boj až do 30. dubna. Neohroženou pozici má pouze nejlepší tým NHL Colorado. O postup už by asi neměly přijít ani Minnesota a Calgary. Mezi čtvrtým a devátým týmem konference je však rozdíl jen pěti bodů. I krátká série porážek může hodně bolet. A naděje se ještě nevzdal ani Winnipeg, i když na druhou divokou kartu ztrácí šest bodů a poslední dva zápasy prohrál.

Tabulka Západní konference
Centrální divize
1. Colorado 69 zápasů - 104 bodů
2. Minnesota 68 z. - 91 b.
3. St. Louis 68 z. - 86 b.
Pacifická divize
1. Calgary 68 z. - 89 b.
2. Los Angeles 71 z. - 86 b.
3. Edmonton 70 z. - 85 b.
Divoká karta
1. Nashville 68 z. - 82 b.
2. Vegas 71 z. - 82 b.
-------------------------------------
3. Dallas 68 z. - 81 b.
4. Winnipeg 70 z. - 76 b.
5. Vancouver 70 z. - 74 b.

Aktuálně nejlepší výsledky z adeptů postupu má Vegas, které v noci na pondělí vyhrálo popáté v řadě. Golden Knights od svého vstupu do NHL v roce 2017 nikdy nechyběli v play off, jenže minulý měsíc hráli hodně kostrbatě. Od 4. března z následujících 12 utkání prohráli osmkrát!

„Šancí spousta, gólů pomálu," hudroval kouč Peter DeBoer. „V pravý čas jsme teď ale dokázali zabrat a pozvednout naši výkonnost."

Problém Vegas je, že hrají už jen jedenáct duelů. A týmy, kterými je v tabulce obestoupeno, Nashville a Dallas, ještě 14. Z toho Stars desetkrát doma.

„Dobře víme, že nás čeká dost vypjatých chvilek," prohlásil dallaský kapitán Jamie Benn. „Celý rok jsme ale dokázali zvládat těsné zápasy, v tom je naše síla," dodal jeho spoluhráč bek Ryan Suter. Stars vyhráli během základní části o gól 23 utkání, nejvíc ze všech mužstev NHL.

Foto: JASON FRANSON, ČTK/AP

Forvard Edmontonu Connor McDavid slaví 100. kanadský bod v letošní sezoně NHL.

Na pozoru se teď však musí mít i vítězové Stanley Cupu 2019 ze St. Louis, překvapení sezony z Los Angeles, ale i Edmonton se dvěma nejproduktivnějšími hráči sezony Connorem McDavidem (40+65) a Leonem Draisaitlem (50+51).

"Zásluhu na tom, že dávám tolik gólů mají hlavně nezištní spoluhráči," poznamenal německý kanonýr, který by svoje trefy klidně vyměnil za postup.

Takže nezbývá než si počkat, až se usadí zvířený prach z poslední fáze sprintu do play off a uvidí se, kdo na boje o Stanley Cup tentokrát nedosáhne.

Kdo ze Západní konference NHL nepostoupí do bojů o Stanley Cup?
St. Louis
2,4 %
Los Angeles
4,1 %
Edmonton
26,3 %
Nashville
3,4 %
Vegas
6,6 %
Dallas
5,2 %
Winnipeg
52 %
Celkem hlasovalo 862 čtenářů.

Reklama

Související témata: