Hlavní obsah

Vyšší trest. Nebo ne? Hvězda z Columbusu lapala po dechu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Rangers v NHL jedou a potvrdili to doma proti Columbusu (4:1), se kterým na jeho ledě před pár dny prohráli svůj jediný únorový zápas. Jako první tým v této sezoně navíc dosáhli na metu 40 výher a diváci v Madison Square Garden se v noci na čtvrtek nenudili. I kvůli situaci ze druhé třetiny.

Foto: Brad Penner, Reuters

Zápas mezi Columbusem Blue Jackets a New Yorkem Rangers byl hodně vyhrocený

Článek

Domácí Vincent Trocheck trefil uprostřed hřiště největší hvězdu Blue Jackets Johnnyho Gaudreaua. Ten se v bolestech svíjel na ledě a držel se za břicho, zatímco ho ohrožovaly pošťuchující se dvojičky hráčů a do akce chtěl znovu vletět i dvoumetrový rváč Rangers Matt Rempe.

U videa byl Trocheckův zákrok přezkoumáván, zda má být za něj udělen vyšší trest. Z opakovaných záběrů ale vyplynulo, že newyorský útočník se snažil kontakt spíš minimalizovat a Gaudreaua, který sledoval puk, trefil ramenem do ramene. Rozhodčí tak nakonec vůbec netrestali centra Rangers, ale jen Mathieu Oliviera z Columbusu, který Trochecka ležícího na zemi krosčekoval.

Gaudreau se mezitím postavil na nohy a bez pomoci dojel na střídačku, kde mu bylo řečeno, že má jít do šatny kvůli vyšetření ohledně možného otřesu mozku. Na začátek třetí třetiny se ale vrátil a zápas bez problémů dohrál.

„Prostě jsem dostal ránu vlastní hokejkou do břicha. Měl jsem vyražený dech, ale jinak jsem byl v pořádku,“ tvrdil forvard Blue Jackets.

Rangers tak došli jako nejrychlejší ze všech týmů v sezoně ke čtyřicáté výhře. Když se jim to v ročníku 1993–94 podařilo naposled, slavili na jeho konci se Stanley Cupem. „40 výher je fajn, hezký pocit, ale skutečné trofeje se rozdávají za něco jiného,“ mínil newyorský kapitán Jacob Trouba.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.