Hlavní obsah

Vyústí krize v Bostonu odchodem Pastrňáka? V zámoří se objevují i překvapivé informace

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V hokejovém Bostonu se rozjelo poměrně turbulentní období se spoustou nejistot a otázek směrem k nejbližší budoucnosti. Klub na začátku týdne vyhodil relativně úspěšného a oblíbeného kouče Bruce Cassidyho, což jen přiválo další silný vítr do rozbouřených vod v klubu. Do centra pozornosti ve výhledech do budoucnosti se dostaly i české hvězdy.

Foto: Michal Kamaryt, ČTK

David Pastrňák si po vyřazení ze Stanley Cupu spravil chuť na MS. Co s ním bude dál?

Článek

Minimálně část fanoušků, a dost možná i hráčů, je vyhazovem Cassidyho, jenž v organizaci na různých postech působil 14 let, značně pobouřena. Vyhozený trenér postoupil ve všech šesti sezonách v roli hlavního kouče do play off, v roce 2019 hrál s týmem finále Stanley Cupu. Pravdou ale také je, že letos nepřešel s Medvědy první kolo play off.

Jeho nástupce bude v mimořádně složité roli, protože už nyní je jasné, že zraněné opory Brad Marchand, Charlie McAvoy a Matt Grzelcyk se nejspíš nestihnou do začátku příští sezony uzdravit a asi zmeškají i delší část sezony. K tomu se přidává ještě váhání kapitána Patrice Bergerona, který po operaci loketních šlach zvažuje i konec kariéry.

V zámoří experti spekulují, zda příští sezona nebude pro Bruins jakousi přestavbou.

„Když se nám budou kupit zranění, z nichž se nebudeme moct dostat, tak máme velký problém. A vyústění situace kolem Bergerona může znamenat celkovou změnu směru," připustil na tiskové konferenci generální manažer Don Sweeney.

Klíčovou roli přisuzují také tomu, jak se vyvine situace kolem Davida Pastrňáka, jemuž zbývá poslední rok ze smlouvy v celkovém obejmu 40 milionů dolarů.

Jsem na kluky pyšný, jakou cestu jsme ušli a jak skvělou partu jsme měli, říká David PastrňákVideo: Sport.cz

Podle pravidel v zámoří může klub zahájit jednání s Pastrňákem a jeho manažery až po 13. červenci, kdy oficiálně začíná nový ročník.

„Jakmile bude povolené zahájit jednání s jeho týmem, v nejbližším termínu se do nich pustíme. Zatím jsme neměli žádný náznak, že by chtěl hrát někde jinde. Chce vítězit. Je to pochopitelně velký hráč a pro nás mimořádně důležitý. A my ho budeme chtít udržet," řekl k Pastrňákovi Sweeney.

MS v hokeji 2022: Pastrňákův gól proti NěmeckuVideo: ČT sport, SPORT.CZ

„Věřím, že snahou Bruins bude Pastrňáka znovu podepsat," myslí si expert kanadského serveru Sportsnet Elliotte Friedman.

Zcela opačně však vidí situaci server The Athletic. Podle něj je česká osmaosmdesátka znechucena tím, že manažer Don Sweeney nechal v nedávné minulosti po vypršení kontraktu odejít Pastrňákovy kamarády Toreyho Kruga a Davida Krejčího.

„88 vidí, jak Don naložil s jeho nejlepšími kamarády Krugem a Krejčím. Není šance, že by se Sweeneym podepsal další kontrakt," cituje The Athletic svůj zdroj z blízkosti Pastrňáka.

Sám „Pasta" po vyřazení v play off od Caroliny otázky novinářů na novou smlouvu odbýval s tím, že nad tímto tématem ještě vůbec nepřemýšlel. Z nepovedeného play off zamířil rovnou do Finska na MS, kde oživil svoji spolupráci s Krejčím, které vedla k zisku bronzu a ukončení desetiletého českého čekání na medaili.

Piva jsme pili všechny, co byly a Krejča je skvělej tanečník, popsal oslavy kapitán Roman Červenka.Video: Sport.cz

Jako důkaz, že chce Pastrňák v Bruins určitě zůstat dlouhodobě, zámořští experti s trochou nadsázky uvádějí i video, na němž si Pastrňák hraje na manažera a láká zpět do Bostonu právě Krejčího.

Sweeney potvrdil, že je s Krejčího zástupci v kontaktu, ale zatím nemá od nich žádné jednoznačné stanovisko.

„Času je dost a možností spousta, z nichž jedna velmi reálná je i pokračování v dresu Olomouce," napsal na Instagram šestatřicetiletý Krejčí před návratem s rodinou za oceán.

Reklama