Hlavní obsah

Wow, wow! Nejlepší zákrok sezóny, žasnou v zámoří. Finále Stanley Cupu má nového hrdinu

Las Vegas/Praha

Zatímco po první finálové bitvě o Stanley Cup se stal opěvovaným hrdinou český forvard Tomáš Nosek, ve druhém duelu na ledě Las Vegas pro sebe ukradl celou show brankář Washingtonu Braden Holtby. A to především díky famóznímu zákroku v závěru zápasu, jímž zachránil vítězství hostů 3:2.

Foto: John Locher, ČTK/AP

Zákrok brankáře Washingtonu Capitals Bradena Holtbyho proti střele Alexe Tucha z Vegas.

Článek

Zámořská média pějí na počin osmadvacetiletého brankáře pochvalné ódy a třeba stanice ESPN ho na svém webu označila za vůbec nejlepší zákrok celé sezóny.

Do konce duelu zbývala minuta a 59 sekund, Capitals bránili těsný náskok, když Cody Eakin naservíroval puk do stoprocentní šance na hokejku Alexe Tucha. Ten měl před sebou v bezprostřední blízkosti odkrytou polovinu brány.

Sice pohotově zakončil, jenže proti jeho přízemní střele stačil Holtby k překvapení všech vytrčit hokejku a puk před brankovou čárou zastavit. V hale naplno vřely emoce, ale nešťastný střelec s kamennou tváří jen nevěřícně zíral ke stropu arény.

„Byl to parádní zákrok. Bylo znát jaké emoce probudil na naší střídačce. Od toho momentu jsem věděl, že zápas vyhrajeme," rozplýval se kouč Capitals Barry Trotz

Zámořští novináři se předháněli v superlativech, zato Holtbyho protějšek Marc-Andre Fleury svému kolegovi a soupeři rozhodně nechtěl po utkání zbytečně čechrat sebevědomí. „Zákrok jsem viděl, byl dobrý. A jestli ho oceňuji? Ne, chtěl jsem, aby puk spadl do brány," smál se brankář Vegas.

Holtby si v utkání připsal dalších 36 úspěšných zákroků a výrazně přispěl k vyrovnání stavu série. „Je dobré odsud odjíždět s vyrovnaným stavem série. Teď musíme využít výhodu domácího prostředí," pochvaloval si hrdina dne.

Reklama

Související témata: